A kőbányai rendőrök négy embert vettek őrizetbe, akik a megalapozott gyanú szerint különböző kábítószereket árultak. A dílerek nem csak pénzt fogadtak el, lopott áruval is lehetett náluk fizetni.

Családi vállalkozás volt

Egy középkorú házaspárt, a menyüket és egy negyedik embert vették őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói egy bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kedden ütöttek rajtuk

A család három tagján 2023. június 13-án egy kőbányai házban ütöttek rajta, ahonnan a gyanú szerint kokaint, marihuánát, amfetamint és különböző szintetikus drogokat árultak. A rendőrök a lakásban csak néhány gramm kábítószert találtak, de a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak évek óta drogkereskedelemből éltek. – áll a rendőrség közleményében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lopott áruval is lehetett fizetni

Nem csak pénzt fogadtak el: voltak, akik boltból lopott ruhaneművel fizetettek, amit természetesen az eredeti ár töredékéért számítottak be nekik. Az ingatlan átkutatásakor a nyomozók ilyen bűncselekményekből származó termékeket is lefoglaltak.

Kezdeményezték a letartóztatásukat

Az 53 éves férfit, 55 éves feleségét, fiuk 23 éves élettársát, valamint az általuk megbízott 44 éves férfit a 10. kerületi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Május végén is Kőbányán volt nagy fogás

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akik nagykereskedelmi mennyiségű amfetamint állítottak elő egy 10. kerületi lakásban.

Három éve csaptak le rájuk

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt, az egyik vádlott, egy 47 éves férfi 2020 októberében történt elfogását megelőzően különböző kábítószerekkel kereskedett Budapesten. A vádlott az általa beszerzett kábítószereket egy 10. kerületi lakásban tárolta, és onnan értékesítette tovább.

Amfetamint állítottak elő

A vádlott a társával – egy 51 éves férfival – együtt emellett amfetamin előállításával is foglalkozott, amelyet szintén értékesítettek. Az idősebb vádlott szerezte be a kábítószer előállításához szükséges anyagokat, fiatalabb társa pedig a folyékony amfetaminbázisból por állagú kábítószert készített.

11 kilogramm drogot gyártottak le

Az idősebb vádlott 2020. október 22-én újabb adag, kábítószer előállításához használható alapanyagot vitt a kőbányai lakáshoz, ahol a társa hozzá is látott a nagykereskedelmi mennyiségű amfetamin előállításához. Két nappal később az elkészült, több mint 11 kilogramm drogot a társasház parkolójában pakolták be az 51 éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután elhajtott. Ekkor csaptak le rájuk a nyomozók, akik a 47 éves férfit a helyszínen elfogták, társát pedig üldözőbe vették.

Lecsaptak rájuk

A férfi a menekülése során a korábban átvett kábítószert a 10. kerületben egy parkoló gépkocsi alá rejtette, majd gyalog próbált továbbmenni, az intézkedő rendőrök azonban elfogták, a kábítószert pedig megtalálták.

Sok mindent foglaltak le

A nyomozók a 47 éves férfi 10. kerületi lakásában marihuánát, kokaint, valamint több millió forintot találtak, egy ott leparkolt kistehergépkocsiból pedig további 7 kilogramm amfetamint foglaltak le. Az 51 éves férfi vidéki lakásán mintegy 80 kilogrammnyi kénsavat találtak és foglaltak le a nyomozók.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu