A gyöngyösi kórház szakképzett nővére, Cs. Katalin a vád szerint a halálát kívánva, szándékosan mérgezte meg különböző szerekkel az intézménybe kerülő, pszichiátriai gondokkal küszködő édesanyját.

Elhatározta megöli

Cs. Józsefné 2021 augusztusában került a pszichiátriai osztályra, majd közel két hónap múlva a lánya külön kérésére áthelyezték a belgyógyászatra, ahol ő is dolgozott. Az ügyészség szerint Katalin elhatározta, hogy megöli az anyját, ezért kizárólag orvosi utasításra beadható, külön, zárható szekrényben tárolt morfint szerzett arra hivatkozva, hogy a szerre egy másik betegnek van szüksége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megpróbálta túladagolni

Később, az ügyeleti idejében, különböző gyógyszerek keverékét infúzióban beadva megpróbálta túladagolni édesanyját. – írta meg a blikk.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A gyors orvosi beavatkozás mentette meg

A szerencsétlen nő súlyos, életveszélyes állapotba került, és az életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Nem emlékszik rá

„Nem emlékszem, hogy beadtam édesanyámnak infúziót vagy gyógyszert. Nem emlékszem másra, mert nagyon fájt a fejem. Nem tudom, mikor került édesanyám arra az osztályra, ahol én dolgoztam. Amikor idehozták, már iszonyatosan fájt a fejem… napokig” – így fogalmazott korábbi vallomásában a 41 éves nő, aki két évtizedig dolgozott a gyöngyösi intézményben.

Nyolc év fegyház

Beismerés esetén nyolc év fegyházat kért rá az ügyészség, amit ő nem fogadott el. „Fél évvel később meghalt a szociális otthonban, de nem én öltem meg.” – szögezte le a Blikk kérdésére az ülés szünetében az egykori ápolónő.

Elmegyógyintézetbe került

„Miután a kórház igazgatóhelyettese feljelentett, elmegyógyító intézetbe kerültem Budapestre, de két hónap vizsgálás után szabadon engedtek. Távoltartást sem rendeltek el, így végre felvehettük a kapcsolatot, innentől kezdve minden nap beszéltünk telefonon. Tudta, hogy mivel vádolnak, de nem gondolta, hogy meg akartam ölni, nem haragudott rám.”

Szabadon mozoghat

Nyomkövető nélkül, teljesen szabadon mozoghat, csupán kéthetente kell jelentkeznie a kapitányságon. A foglalkozásától eltiltották, jelenleg nem tud semmit dolgozni, de a családja támogatja, kiállnak mellette.

Nagyon jó nővér volt

A szerdai ülésen bírósági környezetben szokatlan szereplőket, elismert szaktekintélyeket, orvosokat hallgattak meg tanúként. Elsőként a belgyógyászati osztály endokrinológus adjunktusa, egyben az intézmény orvosigazgató-helyettese szólalt meg, majd egy belgyógyász szakorvosnő és a bűncselekmény idején éppen ügyeletes fiatal orvos következett. Mindnyájan arról számoltak be, hogy az előre kitervelt emberölés kísérletével vádolt Katalint nagyon jó nővérnek tartották, aki mindig odafigyelt a betegekre.

Felmerült, hogy hamisította az eredményeket

Mivel nem látták indokoltnak az áthelyezését, rövid időn belül Katalin visszatért egy olyan EKG-eredménnyel, ami sokkal súlyosabb szívbetegséget mutatott annál, mint amilyet a doktor tapasztalt. Felmerült, hogy a nő meghamisította a leletet, hogy elérje a célját. A második tanú kérdésre kibökte: nem szabályosan tárolták a morfium egy részét, így férhetett hozzá a nő engedély nélkül.

Azt mondta másnak adta be

Azt állította, hogy a morfint – engedély nélkül – beadta egy másik betegnek, hogy megmentse az életét. Egy másik orvostól viszont visszajutott hozzá, hogy a nő állítólag azt mondta, „vagy ti ölitek meg az anyámat, vagy én fogom”, illetve a morfin ellenszere is szóba került. Ekkor merült fel benne, hogy az ampullát valójában az anyjának adhatta be. A per hamarosan folytatódik.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/Pixabay