Megriadt gyalogosok jelezték a rendőröknek, hogy Sárospatak egyik kereszteződésében driftelő autós csak a szerencsének köszönhetően nem sodorta el őket.

Megrémültek a gyalogosok

Veszélyes közlekedési szituáció miatt megrémült sárospataki járókelők hívták a rendőröket 2023. augusztus 22-én 13 óra 45 perc körül, derült ki a hatóság által kiadott közleményből.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sodródni kezdett

A bejelentés szerint egy kocsi sofőrje a Béla király tér és a Rákóczi út kereszteződésében egy hirtelen manőverrel járművét kanyarodás közben megcsúsztatta, majd sodródni kezdett a járdasziget felé, ahol a gyalogosok erősen megijedtek. A szerencsén és csak centimétereken múlott, hogy a kockázatos attrakció miatt nem sérült meg senki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

A bejelentést követően a rendőrök a helyszín közelében perceken belül azonosították, majd elfogták a szabálysértés feltételezett elkövetőjét.

Eltiltották a vezetéstől

A fiatalembert a rendőrök előállították a Sárospataki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően a hatóság 40 ezer forint pénzbírsággal sújtotta, és két hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Tragédia Debrecenben

Bár a fenti esetben nem történt tragédia, de a felelőtlen sofőrök miatt az utóbbi időben több gyalogos is életét vesztette. Amint azt a Kékvillogó is megírta Debrecenben egy kisteherautó gázolt halálra 19 éves lányt, aki éppen a zebrán haladt át. Az eset augusztus 14-én történt, a nyomozás adatai szerint egy férfi közlekedett kisteherautójával 2023. augusztus 14-én 5 óra 20 perc körül Debrecenben, a Böszörményi úton a Doberdó utca irányába.

Nem adta meg az elsőbbséget

A jármű vezetője a Böszörményi út 148. szám előtt nem adta meg az elsőbbséget egy fiatal nőnek, aki egy gyalogos-átkelőhelyen próbált meg átmenni. A kisteherautó elütötte a 19 éves gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Békésben is tragédia történt

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy halálra gázoltak egy gyalogost a Békés vármegyei Kevermesen.

Nem lehetett megmenteni

A rendőrség tájékoztatás szerint Békés vármegyében, Kevermesen, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában 2023. augusztus 16-án 20 óra 15 perc körül személygépkocsi gyalogost sodort el. A gyalogos a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta és vizsgálja a baleset okát, körülményeit.

Gázolás Dombóváron

A debreceni tragédiát megelőzően pedig Dombóváron is halálra gázoltak egy gyalogost, ott egy, a buszmegállóban várakozó 88 éves férfit ütöttek el.

A sofőr letért az útról

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért, de a sofőr letért az útról. Éppen akkor várakozott a közeli buszmegállóban egy 88 éves dombóvári férfi. Az autós elgázolta az idős személyt, majd két oszlopnak is nekiment.

A gyalogos elhunyt

Az idős férfi rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében. Bár gyors orvosi segítségben részesült, az életét nem lehetett megmenteni. A férfi a helyszínen elhunyt.

Az autó sofőrje is megsérült

Kiderült, hogy egy 67 éves személy vezette a balesetet okozó autót. Ő is megsérült, ezért kórházba kellett szállítani. A sofőr állapotáról nincs további információ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Buszmegállóban várakozó gyalogost gázoltak halálra Dombóváron

Kiemelt kép: Illusztráció