A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája egy eltűnt, segítségre szoruló nőt talált meg a Fertő tónál.

Bajba került

Egy biztonsági őr hívta a rendőrséget 2023. augusztus 18-án kora este, miszerint egy hölgy bajba került a Fertő tónál. Az elkeseredett nő autójával a tóhoz hajtott, kiszállt, és a víz felé indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eltűnt a nádasban

Míg azonban a biztonsági őr a gépkocsihoz ért, a nő – hátrahagyva a járműben minden személyes dolgát – eltűnt a nádasban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egó is segített

A rendőri egységek késlekedés nélkül a helyszínre siettek, és segítségül vitték Egót is, Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós négylábú bajtársát. A hölgyet másfél óra múlva, a gépkocsijától 1 kilométerre, a nádas területén találta meg épségben a kutya, így időben nyújthattak neki segítséget.

Tremmel Nándor rendőr bajtársa

Százból egy kutya

Általában százból egy kutya megfelelő arra, hogy a rendőrség kötelékében szolgáljon. Kiválasztásuk szigorú feltételek mellett zajlik, ám a közhiedelemmel ellentétben nem csak német juhászok kezdik meg a kiképzést.

Szigorú feltételekkel választják ki őket

3 éves

„A soproni, 3 éves belga juhász, Ego kilenchetes korában került főtörzszászlós kollégánkhoz. Miután befejeződött a képzése, ez év augusztusától már elmondhatjuk, hogy személykereső szolgálati kutya, és elveszett, bajba jutott vagy szándékosan rejtőzködő emberek után kutat. A rendőrség kötelékében a személykereső kutyáink kiemelkedően teljesítenek” – olvasható a rendőrség közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ego 9 hetes volt, amikor a rendőrhöz került

Ez is érdekelhet:

Túltolták a születésnapot Szabolcsban: lefejelték és vízzel öntötték le a rendőröket az ünneplő család tagjai

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu