Egy férfi az egyik pillanatról a másikra holtan esett össze Budapesten a 9. kerületben, akit a mentésirányító segítsége és a felesége lélekjelenléte miatt végül sikerült újraéleszteni.

Zokogva kért segítséget

Zokogva kérte a mentők gyors segítségét egy nő, akinek a férje csak úgy összeesett a semmiből. A nő a mentésirányító segítségével megvizsgálta a beteget és megállapította, hogy nem lélegzik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Riasztották a mentőket

Az irányító ezután azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és közbe instruálta az asszonyt az újraélesztést lépéseire. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az 50 év körüli férfi ellátását, amit a feleség aggóda figyelt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikerült visszahozni

Az életmentés hosszú percekig zajlott még a helyszínen, de az időben megkezdett mellkasi nyomások végül eredményre vezettek és a férjet stabil állapotban szállíthatták kórházba. – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat.

Korábbi eset

Amint arról korábban a Kékvillogó is beszámolt: Megmentette felesége életét egy budapesti férfi, akinek telefonon keresztül segített az újraélesztésben a mentésirányító.

Hajnal óta rosszul volt

Riadt férfihang kérte feleségéhez a mentők gyors segítségét Budapesten 2020 januárjában. A hallhatóan ijedt bejelentő neje erős mellkasi nyomásról panaszkodott, ami hajnal óta nem múlik.

Nem vett levegőt

„Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, ám mielőtt az odaérhetett volna, a férfi ismét tárcsázta a segélykérőt mert a 60 év körüli nő összeesett és nem vett levegőt” – írta az OMSZ Facebook oldalán.

A férj bepánikolt

Rutinos mentésirányító magasabb szintű egységet is a helyszínre indított, miközben nehezen, de rábírta a pánikban levő férjet az életmentő mellkasi nyomásokra. A férfi végül hősiesen küzdött szerelme életéért, amit a gyorsan kiérkező mentők még sokáig, emelt szinten folytattak.

Kórházba szállították

„Az asszonyt, végül az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők! Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk” – volt olvasható a mentősök Facebook-bejegyzésében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!