Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt azzal az 56 éves férfival szemben, aki a saját kisfia halálát okozta idén januárban Ajka-Bakonygyepes belterületén.

Három gyermekével utazott

A vádlott férfi Eplénybe tartott éppen autóval a 19, a 17 és a 7 éves gyerekével, amikor a tragédia történt. Az utasok közül egyedül a hétéves fiú nem volt rögzítve biztonsági övvel az üléshez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagyot hibázott

A férfi Ajka-Bakonygyepesen Magyarpolány felé akarta folytatni az útját egyenesen. Figyelmen kívül hagyta az “Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát és körültekintés, lassítás, illetve megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudta elkerülni az ütközést

Ekkor a védett főúton Veszprém irányából érkezett egy teljesen szabályosan közlekedő vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvény, ami már nem tudta elkerülni az ütközést a figyelmetlenül elé hajtó gépjárművel.

Kirepült a fiú

A biztonsági övvel nem rögzített hétéves kisfiú az ütközés erejétől kirepült az autóból. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt. A baleset következtében a férfi másik gyereke is súlyos sérüléseket szenvedett.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása

A Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen. Ezen kívül próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést is kértek a vádlottal szemben és azt is kezdeményezte az ügyészség, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől is.

Hasonló eset

Pár napja a Kékvillogó beszámolt egy balesetről, ahol egy 10 éves kislány veszítette el az életét egy közúti balesetben, mert nem volt bekötve. Szombat délután egy gépkocsi az M7-es autópályán. Tárnoknál, tisztázatlan körülmények miatt megcsúszott és előbb a baloldali, majd a jobboldali szalagkorlátnak ütközött.

Kispesten él a család

Az autóban egy kispesti család utazott. A 10 éves Petra kirepült az autóból, az aszfaltra csapódott. A vizsgálatok eddigi eredménye szerint a kislány nem használta a biztonsági övet, emiatt repülhetett ki a járműből.

Nem tudták újraéleszteni

A szemtanúk azonnal segítséget hívtak, de már hiába: a mentősök hosszasan próbálkoztak a gyermek újraélesztésével, és még helikoptert is a helyszínre hívtak, de a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A kislány haláltusáját édesapja és édesanyja is végignézte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ebben az autóban utazott a család

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Kiemelt kép: Ajkai baleset – Forrás: police.hu