A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád szerint a vasútállomás peronján akart kirabolni egy nőt 2021. június 10-én.

Egyedül volt

A vádirat szerint a férfi 2021. június 10-én, délelőtt, a monori vasútállomáson figyelt fel a sértett nőre, aki egyedül tartott a peron felé, kezében egy táskával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kitért előle

Az elkövető elhatározta, hogy megszerzi a táskát, ezért követni kezdte a nőt, majd meg is szólította. Aprópénzt kért tőle, arra hivatkozva, hogy most engedték ki a börtönből. A nő ekkor kitért előle, majd az aluljáróból a peronra ment a lépcsőkön.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Követni kezdte

A férfi ezután követni kezdte, majd a lépcsősor tetején megragadta a nő táskáját és megpróbálta kirántani a kezéből. Miután a sértett nem engedte el a táskát, az elkövető erősen rángatni kezdte azt és vele a nőt is az aluljáró irányába. A férfi az időközben földre került nőt nyolc lépcsőfokon keresztül rángatta lefelé a táskájánál fogva.

Elmenekült a helyszínről

A cselekménynek az vetett véget, hogy időközben más is a peronhoz érkezett, melynek hatására az elkövető először úgy tett, mintha csak fel akarta volna segíteni a sértettet, majd elmenekült a helyszínről a táska nélkül.

Nem sérült meg komolyan

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a támadás következtében. Az ügyben a Monori Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfival szemben, aki letartóztatásban várja a bírósági eljárást.

Szintén Monoron történt

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt: “Összeszólalkoztunk, ezután támadt rám” – jogos önvédelemre hivatkozott a bíróságon a monori férfi, aki tapétavágóval ölte meg a nyugdíjast.

Fel akarta újítani a házat

Nisóczi József Leventének, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének a tájékoztatása szerint az idős férfi fel szerette volna újítani az ingatlant, ezért eladta belőle a régi bútorokat. A bútorok nagy részét az idős ember későbbi gyilkoságnak édesanyja vette meg. Ezen ügylet kapcsát ismerkedett meg az áldozat a későbbi gyilkosával.

A bútorokért ment a tettes

K. Róbert azért ment el az idős férfihoz, hogy elvigyen egy már korábban kifizetett, de még el nem szállított bútort. A szállítást követő délután azonban a húszéves fiatal ismét megjelent a nyugdíjasnál, bement hozzá a házba, majd egy tapétavágóval végzett vele.

Brutális módon végzett az idős emberrel

K. Róbert több mint húsz alkalommal szúrta és vágta meg a 73 éves férfi felső testét és arcát, majd elmetszette a nyakát. A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhunyt. Az elkövető ezután beült az áldozata kocsijába és elmenekült a helyszínről.

Védekezésképpen szúrt

A 20 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a rendőrségi kihallgatása során, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott. Elmondása szerint a 73 éves férfi támadt rá miután összeszólalkoztak, ő pedig védekezésképpen szúrta meg többször is a tapétavágó késsel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt látható a peronon támadó férfi letartóztatása

Kiemelt kép: ugyeszseg.hu