Egy bútorvásárlás kapcsán került kapcsolatba áldozatával az a húszéves K. Róbert aki tapétavágóval metszette el egy 73 éves férfi torkát pár nappal ezelőtt Monoron. A férfi azt állítja, az nyugdíjas támadt rá.

Megtalálta apja holttestét

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyugdíjas lánya május 30-án tett bejelentést a rendőrségen, miután édesapját holtan találta monori otthonában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fel akarta újítani a házat

Nisóczi József Leventének, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének a tájékoztatása szerint az idős férfi fel szerette volna újítani az ingatlant, ezért eladta belőle a régi bútorokat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bútorokat vett tőle az édesanyja

A bútorok nagy részét az idős ember későbbi gyilkoságnak édesanyja vette meg. Ezen ügylet kapcsát ismerkedett meg az áldozat a későbbi gyilkosával.

A bútorokért ment az tettes

K. Róbert a múlt szombaton dél körül ugyanis azért ment el az idős férfihoz, hogy elvigyen egy már korábban kifizetett, de még el nem szállított bútort.

Visszament a nyugdíjas házába

A szállítást követő délután azonban a húszéves fiatal ismét megjelent a nyugdíjasnál, és bement hozzá a házba, majd egy tapétavágóval végzett vele.

Brutális módon végzett az idős emberrel

K. Róbert több mint húsz alkalommal szúrta és vágta meg a 73 éves férfi felső testét és arcát, majd elmetszette a nyakát. A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhunyt. Az elkövető ezután beült az áldozata kocsijába és elmenekült a helyszínről.

Védekezésképpen szúrt

A 20 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a rendőrségi kihallgatása során, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott. Elmondása szerint a 73 éves férfi támadt rá miután összeszólalkoztak, ő pedig védekezésképpen szúrta meg többször is a tapétavágó késsel.

Ma döntenek az előzetes letartóztatásról

A Pest Megyei Főügyészség bűnismétlés, szökés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. erre várhatóan csütörtökön sor kerül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi elfogása után a rendőrség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: K. Róbert az elfogása után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán