A megalapozott gyanú szerint közel 15 millió forintot vett el a rábízott összegből egy pénzszállító cég alkalmazottja, majd azt állította, hogy ismeretlen személyek kirabolták.

Rabláshoz hívták a rendőröket

2021. május 28-án bejelentés érkezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi lakótelepen kirabolták a bankautomatát feltöltő pénzszállítót, és közel 15 millió forintot vittek el az ismeretlen elkövetők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiderült, a pénzszállító lopta el a pénzt

A rablás miatt elrendelt nyomozást a rendőrség nagy erőkkel végezte, és rövid időn belül bizonyítékokat szerzett arról, hogy valójában nem rablás történt, hanem a pénzszállító cég alkalmazottja tulajdonította el a rábízott pénzt.

Elrejtette a pénzt

A megalapozott gyanú szerint a férfi feladata az volt, hogy pénzkiadó automatákat töltsön fel Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az ominózus napon eddig ismeretlen körülmények között a pénzszállító gépkocsi trezorjában magához vette a nyíregyházi bankautomata feltöltésére szánt közel 15 millió forintot, majd azt napközben ismeretlen helyen elrejtette.

Munkatársát is átverte

A déli órákban érkezett munkatársával a lakótelepen lévő bankautomatához, majd az üres pénzkazettákkal az automatához ment, így kikerült munkatársa látóteréből.

Azt mondta, kirabolták

Pár perccel később visszament kollégájához a kazetták és a szolgálati fegyvere nélkül, majd közölte, hogy őt kirabolták.

Előzetes letartóztását kérik

A férfi jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítható megalapozottan. Arra való tekintettel, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszában van, további bizonyítékokat kell beszerezni, ezért feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábon meghiúsítaná a bizonyítást, mert összebeszélne a tanúkkal, esetleges bűntársaival. Emiatt a Nyíregyházi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró egy hónapra rendelje el a gyanúsított letartóztatását.

Támadás az Árkádban

Idén áprilisban, Budapesten, az Árkád Bevásárlóközpontban megtámadtak egy pénzszállítót. A férfi azt állította, hogy llökte magától a késes támadót, aki sérülés nélkül elfutott a pénzzel együtt.

Lezárták a plázát

A rendőrség úgy tudta, hogy a támadó állítólag elmenekült a helyszínről, ezért nagy erőkkel keresték. Lezárták a környéket és a bevásárlóközpontból is mindenkit kiküldtek.

Bevallotta, hogy hazudott

A kamerafelvételek átnézése és a tanúk meghallgatása után pár órán belül kiderült, hogy nem történt rablási kísérlet. A pénzszállító munkatársa ezután bevallotta, hogy tényleg nem támadták meg, csak azért találta ki a történetet, mert unalmas az élete, elismertségre, izgalomra vágyott, ahogy fogalmazott: „Be akartam vágódni a kollégáknál.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció