Meglepő esetről számolt be a rendőrség. A zsaruk felismertek egy helyi férfit egy autó volánja mögött Zalakomáron, akiről tudták, el van tiltva a járművezetéstől. Meg akarták állítani, ő azonban inkább menekülőre fogta. Cikkünk végén megnézheted a rendőrség videóját az esetről.

Nem állt meg a rendőri jelzés ellenére

A zalakarosi rendőrök július 22-én este 19:05-kor Zalakomáron, az Ady Endre utcában leintettek egy gépkocsit, hogy ellenőrizzék a vezetőjét. Az egyenruhások ugyanis kiszúrták, hogy egy olyan személy vezeti az autót, akinek nem lenne szabad. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zűrös ügy

Egy helyi férfiról volt szó, aki el volt tiltva a vezetéstől. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy volán mögé üljön. A férfinak egyébként soha nem is volt jogosítványa.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elment a rendőrök mellett

A zalakomári férfi nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyta, hogy jeleznek neki az egyenruhások. Nem állt meg, éppen ellenkezőleg: a gázra lépett, és faképnél hagyta a zsarukat. A rendőrök azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és azonnal utána eredtek.

Elkezdték üldözni

A zsaruk megkülönböztető jelzések használata mellett üldözőbe vették a renitens helyi férfit. Hamar utol is érték, ám ekkor sem állt meg a zalakomári személy. Az üldözés azonban nem tartott sokáig.

Elvesztette uralmát a sofőr az autója felett

A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi az első kanyart máris elvétette. Autója megcsúszott, kisodródott és fel is borult. Szerencsére sem ő, sem más nem sérült meg a baleset következtében.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem ússza meg ennyivel a dolgot a sofőr

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfinak felelnie kell tettéért. Felmerült az is, hogy a vezetést megelőzően alkoholtartalmú italt fogyasztott. A rendőrök meg is szondáztatták a férfit, az eszköz pedig pozitív értéket mutatott.

Előállították

A zalakomári 32 éves férfit mintavétel céljából elő is állították. Ügyében a Nagykanizsai Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást. Sok van a rovásán: ittas vezetéssel vádolják, továbbá úgy ült volán mögé, hogy éppen el volt tiltva a járművezetéstől.

Ezt kérik a rendőrök

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy nem szabad alkoholt inni vezetés előtt. A szeszes italok a vezetési képességekre káros hatást gyakorolnak. Nem csak a saját, de mások életét is veszélyezteti az, aki mégis ittasan ül volán mögé, ezért aki alkoholt fogyaszt, semmiképp ne vezessen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség videója az eset kapcsán

Kiemelt kép: Egy képkocka a rendőrség videójából – Forrás: Rendőrség