Enyhe, a Richter-skála szerinti 2,4 erősségű földrengés volt szombaton késő este Zala megyében – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel vasárnap.

Több településen is érezni lehetett

A földmozgás szombaton 22:59-kor mérték Zalakomár közelében. A rengést a lakosság is érzékelte, eddig Zalakaros, Zalakomár és Galambok településekből érkezett bejelentés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megrepedt a vakolat

A Zala megyei katasztrófavédelem ügyeletére érkezett bejelentés szerint Zalakomárban, Csöntepusza településrészen egy családi ház vakolata az egyik falon megrepedt a földrengés következtében. Tűzoltói beavatkozás, valamint személyi sérülés nem történt – közölte a kataszrófavédelem.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerdán is rengett a föld

Zalakaros közelében a héten szerdán is érzékeltek földmozgást a műszerek, az 2,3-as erősségű volt, erről akkor itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk.

A lakosság azt nem észlelte a rengést

Mint megírtuk Richter-féle skálán 2,3-as erősségű földrengést a lakosság akkor nem észlelte, így nem is érkezett bejelentés róla szeizmológiai obszervatóriumba.

A katasztrófavédelem a Facebookon is beszámolt az esetről

Az egyik legnagyobb közösségi oldalon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közzétett egy posztot, amelyben beszámol a földrengés tényéről.

Nem ez az első az elmúlt hetekben

A korábbi hetekben két kisebb földrengés is volt Zalakaros környékén földrengés. Ezek szintén nem jártak komoly következményekkel.

A tavaszi földrengés súlyosabb volt

Április közepén Boszniát rázta meg egy földrengés éjszaka. A földrengést Magyarországról is érezni lehetett.

Akkor egy ember meg is halt

A Kövesligethy Radó szeizmológiai obszervatórium tájékoztatása szerint abban a földrengésben egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek.

A boszniai földrengés 6-os volt

A Bosznia-Hercegovinában történt tavaszi földrengés hét kilométeres mélységben keletkezett, a Richter-féle skálán 6-os szintű volt.

Pécsen és Komlón is megérezték

Annak ellenére, hogy Bosznia-Hercegovina nem határos Magyarországgal, több hazai településen is érezték a rengést. Pécsről és Komlóról is jelentették a lakosok mindezt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció