A budapesti rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket.

Rajtaütés

A ferencvárosi nyomozók 2022. október 18-án ütöttek rajta egy feltételezett kábítószer-kereskedőn pesterzsébeti lakásában.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átkutatták az otthonát

A rendőrök átkutatták a férfi otthonát, mely során lefoglaltak különféle kábítószergyanús anyagokat, telefonokat és 599 ezer forintot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Taxiból árulta

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves L. István 2022. júliusa óta, egészen az elfogásáig egy taxival terjesztette a kábítószert Budapesten. A vevők telefonon hívták és különböző kódneveken rendelték a tiltott anyagokat; Pepsinek, üdítőnek és gyrosnak nevezték, a mennyiséget pedig „teli”, „fél” és „perc” adagokban kérték.

Őrizetbe vették

 A BRFK 9. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Szentendrén is dílert fogtak

Amint azt a Kékvillogó is megírta alaposan meglepték a Pest megyei felderítők azt a három férfit, akiket drogterjesztéssel gyanúsítanak. A zsaruk belépője meghozta a várt eredményt, a heti adag átadásakor kapcsolták le a rosszfiúkat.

Felkészültek az akcióra

Mint megírtuk Szentendrén terjeszt kábítószert egy férfi – futott be az információ több hónappal ezelőtt a felderítőkhöz. A felderítők alaposan előkészítették az akciót és azt a mennyiségű bizonyítékot, amely alátámasztotta a gyanút.

Rajtaütés!

Október 19-ig csendben ment a munka, majd következett a rajtaütés. A két célszemélyt, P. Sándort és T. Norbertet éppen az aktuális heti, 26 gramm adag átadásakor lepték meg utóbbi szentendrei otthonában.

Sok mindent találtak

T. Norbert házából nem csak a két férfit és az átadott drogot vitték magukkal a rendőrök. Két gramm előre csomagolt, rögös anyagot, digitális mérleget és a szekrénypolcon sorakozó, 1,3 kg zöld növényi anyaggal megpakolt dunsztos üvegeket is.  A vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalták a férfi autóját, valamint több százezer forintját, de hasonló sorsa jutott P. Sándor kocsija és a benne talált, közel 100 ezer forint is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További részletek ebben a cikkünkben:

Szentendrén csaptak le a zsaruk – saját otthonában fogták el a drogterjesztőt és bűntársát! VIDEÓVAL

Kiemelt kép: Illusztráció