Más nyaralóját kínálhatta bérlésre, majd lelépett a busás foglalóval az a csaló, aki több embert is átvert. Egy visszatérő vendég rántotta le a leplet arról, hogy nem egy valós ajánlatról van szó.

Ez a csaló stratégiája

Akár 80 ezer forint előleget is kér a Balatonhoz közeli apartmanházakért egy csaló. Miután megkapja az előleget, lelép a pénzzel, a nyaralni vágyók pedig hoppon maradnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon megbízhatónak tűnik

A csaló még számlát is küld, így gyanakodásra sem ad okot. Amikor azonban a vakációra készülők megérkeznek a helyszínre, rá kell eszmélniük, hogy átejtették őket. A kulcsokat ugyanis soha nem kapják meg az állítólagos vendéglátótól.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több hasonló eset történt

Egy család Sopron városából készült arra, hogy Zamárdiban töltsön néhány napot, írta meg a Blikk. Egy közösségi oldalon egy csoportban talállta meg a család hölgy tagját egy Máriaként bemutatkozó csaló, akinek könnyen lehet, hogy nem is ez a valódi neve.

Meggyőző ajánlattal állt elő a nő

Mária olyan házat adott volna bérbe a családnak a nyaralásra, ahol elfértek volna 11-en. Még az ellen sem volt kifogása, hogy vigyék a kutyát is. Fotókat is küldött Mária a családnak a nyaralóról.

Szinte semmi sem adott okot a gyanakvásra

A szélhámos olyan képeket küldött az áldozata számára, amely alapján reálisnak tűnt, hogy valóban arról az apartmanról van szó, amit a Google Maps utcaképe is mutatott. A családot azonban átverték.

Ez az egy dolog lehetett furcsa

Az apartmant nem hirdették sehol, egyetlen oldalon sem volt megtalálható. Mária ezt azzal indokolta, hogy megörökölte az ingatlant, és nemrég újították fel, a regisztrációra pedig még nem volt ideje. Az érdeklődő kérdéseire azonban minden részletet illetően válaszolt.

79 ezer forint előleget kért Mária

Az apartmant bérbeadó nő összesen 208 ezer forintot kért a szállásért, aminek a feltétele volt 79 ezer forint előleg átutalása. E-mailben számlát is küldött, így hát a család nem gyanakodott. Amikor a létszám miatt változtatni szerettek volna a foglaláson, Mária már nem válaszolt.

Végül sikerült elérni

A család hölgy tagja több telefonról is hívta Máriát, de sok próbálkozás után vette csak fel a nő a készüléket. Sok munkára hivatkozott, de megígérte, másnap délután három órakor át fogja adni az apartman kulcsát. Ez azonban nem történt meg.

Fél órát vártak, hiába

A számla egy balatonfüredi cég nevére szólt. Kiderült azonban, hogy nem Mária a tulajdonosa a vállalkozásnak. A család reménykedett, elment a megadott címre, ám fél órányi várakozás után belátták, hogy átverték őket. A szomszéd ház udvarán lévő férfi elmondta, má három áldozata volt aznap Máriának.

Kiderült az igazság

A közösségi csoport másik tagját is átejtették pontosan azokkal a fotókkal és ugyanezzel a módszerrel. Neki siófoki nyaralót ígértek. A nyaraló valójában Balatonfüreden található, a közösségi oldal egyik tagja felismerte, akik rendszeresen oda járnak vakációzni. A rendőrség csalás gyanúja miatt több hete körözi Máriát, ám a körözés tegnap lekerült a rendőrség oldaláról. Vagy elkapták a csalót, vagy kiderült, hogy álprofilról, más adatainak, képének felhasználásával dolgozott a szélhámos. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu