Több temetőben is sírokat, kriptákat törtek fel, mert úgy hallották, hogy az elhunytak mellé ékszereket is temettek. A négyfős banda nem volt válogatós, autókat is feltörtek, vagy ha úgy jött ki a lépés házakba is betörtek. Most elkapták a tolvajokat. A rendőrségi rajtaütésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Sírrablás, betörés, lopás

Kriptákba is megpróbáltak betörni, mert úgy tudták, hogy ott ékszerek vannak. A 14. kerületi rendőrök betörésekkel és autófeltörésekkel gyanúsítják a férfiakat.

Láthatta őket a kamera

Egy zuglói áruház mélygarázsában elkövetett autófeltörések felderítése során jutottak négy gyanúsítottig a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. kerületi nyomozói. Vélhetően a mélygarázs biztonsági kamerái buktatták le őket.

Autófeltörés és betörés

Az eljárás adatai szerint egy idén nyáron autókat feltörő férfi és társai a nagyobb zsákmány reményében ősszel már egy lakásbetöréssel próbálkoztak a 18. kerületben, de a házba nem sikerült bejutniuk.

Sírrablás

December 1-jén egy Komárom-Esztergom megyei, nyolc nappal később egy Pest megyei temetőben próbáltak feltörni egy-egy kriptát, mert úgy tudták, hogy az elhunytak mellé ékszereket is temettek. A sírboltok vastag ajtói és falai azonban itt is kifogtak rajtuk.

Három elkövető

A rendőrök december 9-én késő délután a fővárosban fogták el az 58 éves B. Józsefet, a 67 éves M. Gyulát és az 51 éves Sz. Józsefet, akik épp a sikertelen temetőlátogatásból tartottak hazafelé.

Lekapcsolták őket

Negyedik társukat, aki az eljárás adatai szerint a korábbi autófeltörésekben vett részt, december 10-én fogták el a zuglói rendőrök. A 14. Kerületi Rendőrkapitányság lopás, illetve lopás kísérletének megalapozott gyanújával mind a négy férfit őrizetbe vette.

Gázolás Zuglóban

Pár nappal ezelőtt 1 év 2 hónapra ítélte a bíróság azt a fiatal nőt, aki halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. Egy szépségszalonba ment, ahol műszempillát csináltatott. Kiderült, a nő bedrogozva vezetett.

Ezeket is olvasd el!

Itt a rendőrség videója

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából