A buszbaleset péntek hajnalban történt Dunaújváros közelében. Többen megsérültek. Közben kiderült, hogy egy 77 éves asszony a menetiránnyal szemben hajtott fel az M6-os autópályára, ezért két autó összeütközött, a nő segítségnyújtás nélkül megfordult és elhajtott.

Hajnali buszbaleset

Egy munkásokat szállító autóbusz oldalára borult péntek hajnalban a 62-es főúton Dunaújváros és Perkáta között, a balesetben tizenöten megsérültek – közölte Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Oldalára borult

A rendőrség információi szerint december 11-én 4 óra 38 perc körül a 62-es számú főút 8+500-as kilométerszelvényében – Dunaújváros és Perkáta között- egy autóbusz eddig ismeretlen körülmények között az oldalára borult. A rendőrség hivatalos oldalán arról írnak, hogy a balesetben többen megsérültek, mentők is vannak a helyszínen.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A 6-os főút felé lehet kerülni

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a főút balesettel érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, kerülni a 6-os számú főúton Adony érintésével lehetséges.

Cserbenhagyásos baleset az M6-os autópályán

Két autó ütközött az M6 autópályán egy forgalommal szemben haladó gépjármű miatt, amelynek 77 éves sofőrje segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Fél órán belül azonosították.

Forgalommal szemben

A rendelkezésre álló adatok szerint december 8-án délelőtt az M6 autópálya külső sávjában személygépkocsival közlekedett Százhalombatta irányából Érd felé egy idős asszony a forgalommal szemben.

Satufék

A vele ellentétes irányba haladó, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrje, hogy az ütközést elkerülje satufékezett és az elakadásjelzőt is bekapcsolta. A mögötte közlekedő jármű vezetője azonban a fékezésre kényszerült autó bal hátsó részének ütközött, majd a bal oldali szalagkorlátnak csapódott.

Milliós kár

A két sofőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, mindkét kocsiban milliós nagyságú anyagi kár keletkezett. A balesetet okozásáért felelősség tehető nő nem állt meg segítséget nyújtani, megfordult autójával és elhajtott.

77 éves asszony volt a tettes

A helyszínre érkező rendőrök fél órán belül azonosították a közlekedési balesetet előidéző gépkocsit, valamint annak tulajdonosát. A 77 éves asszonyt a gárdonyi egyenruhások ercsi lakóhelyén érték utol, aki a cselekmény elkövetését szóban elismerte.

Nem zavartatta magát

Elmondása szerint Százhalombattánál hajtott fel az M6 autópályára a forgalommal szemben. Annak ellenére, hogy látta a történteket, megfordult, majd ercsi otthonáig meg sem állt. Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.

Kiemelt kép: Az M6-oson történt balesetnél készült felvétel – Forrás: police.hu