Megszólalt az a 21 éves fiú, aki teherbe ejthette azt a 15 éves emődi lányt, aki titokban, a házuk udvarán hozta világra a kisbabáját.

Családi házuk udvarán szült

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy egy 15 éves emődi lány február 24-én 19 óra előtt családi házuk udvarán egy életképes újszülöttnek adott életet. Ezt követően ellátatlanul hagyta gyermekét, akinek életét később már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Könyörtelen volt

Mint később kiderült: a lánynak még volt annyi ereje, hogy a köldökzsinórját valamivel elvágja, aztán könyörtelen módon a csecsemő száját teletömte papírdarabokkal. Majd odament a kerítésükhöz, és az egyébként makkegészséges kisbabáját átdobta a kerítésen a szomszédos telekre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték

Lilla ezután rosszul lett, a hozzátartozói kérésére a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol tagadta, hogy újszülöttnek adott volna életet, az elvégzett orvosi vizsgálat azonban cáfolta őt.

Megtalálták az avarban a csecsemőt

A kórház értesítése alapján a rendőrség kutatást végzett a lakóhelyén és a szomszédos ingatlan udvarán, az avarban megtalálták a kihűlt állapotban lévő, ellátatlan csecsemőt, és kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Kihallgatták a barátját

Most megszólalt a lány barátja, aki elismerte, hogy ő az apa. A Tények úgy tudja, hogy a 21 éves Dánielt már ki is hallgatták a rendőrök: a fiú elismerte, hogy többször együtt aludt a lánnyal.

„Közös baba”

A fiú közös babájukként emlegette a meggyilkolt csecsemőt, ám korábban azt mondta, ő sem tudott a terhességről.

Lenne miről beszélni…

„Ha elmondta volna, igyekeztem volna mindenben támogatni. A tragédia óta nem tudtam vele beszélni, pedig lenne mit mondanom neki. Semmiképpen sem az a megoldás, amit tett” – mondta a 21 éves fiú.

Megdöbbent a család

A tinilány családja is döbbenten áll a történtek előtt. A Blikknek sikerült utolérnie a nagymamáját, aki csak annyit mondott, ő sem tudott unokája várandósságáról. Egy biztos: a lány nyolcéves öccsével nem lesz egyszerű közölni, mi történt valójában.

Bűnügyi felügyeletet rendeltek el

A bíróság épületében a megbilincselt kezével takarta az arcát a tinédzser, akit két rendőr vezetett hétfő délután. Ugyan a szökés veszélyére tekintettel a rendőrség és az ügyészség is azt szerette volna, ha börtönbe zárják, a bíró azonban csak a bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy az otthonát csak engedéllyel hagyhatja el.

Legfeljebb tíz évet kaphat

A lány a kihallgatásán nem tett vallomást. Az életkorára tekintettel tettéért maximum tíz év börtönt kaphat. Arról is született döntés, hogy az oktatási intézménybe, azaz iskolába is szabadon járhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI