Egy három kisgyermekes család háza semmisült meg néhány napja Ráckevén. A Becsei úton történt tűz mindent felemésztett, az édesapa már az újrakezdést tervezi.

Égett a tető, felrobbant a gázpalack

Volt dolguk a helyszínre érkező tűzoltóegységeknek azon a tragikus estén: egy 160 m2-es lakóház 80 m2-es garázsának tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, egy gázpalack felrobbant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenük odalett

Az öttagú család minden vagyona percek alatt odalett, most elölről kell kezdeniük az életüket. A gyerekek sírva nézték végig, ahogy mindenük odavész a pusztító lángokban

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lángokban a nyári konyha

A család már a szokásos esti teendőknél tartott, amikor hatalmas durranást hallottak. Azonnal felálltak és kimentek a házból megnézni, hogy mi történhetett. Ekkor vették észre, hogy a nyári konyhájuk lángokban áll. Először átmásztak a teraszkorláton, majd a kertből is kijutottak.

Mindent megtettek a lánglovagok

„Lángokba borult az otthonunk”

„Az volt az első, hogy a családunk, főként a gyermekeink kijussanak. Utána szinte tehetetlenül néztük, ahogy lángokba borul az otthonunk. Szörnyű volt látni, hogy egy olyan kis tűz, mekkora kárt tudott okozni” – tette hozzá a családfő.

Menthetetlen volt a ház

Sokkolták a történtek a gyerekeket

A családapa a történtek ellenére igyekszik előre tekinteni és minden korábbit ismét megadni családja számára. Legkisebb gyermekük, az ötéves Szabolcs azt is látta, hogyan nézett ki a tönkrement biciklije. A kilencéves Lili látszólag jól van, de azóta a nap óta sokkal bújósabb és sehová sem szívesen megy szülei nélkül, ami teljesen érthető. A 12 éves Zoli kerékpárja ugyancsak a tűz martalékává vált. A kétkerekűt egyébként a sikeres felvételiért kapta a fiú.

Nagyobb baj is történhetett volna

„A nappalok még egészen elviselhetők. Akkor tartjuk magunkat a gyerekekért. Az esti lefekvés a nehezebb, amikor nem tudunk elaludni, mert arra gondolunk, hogy nagyobb baj is történhetett volna” – mondta el a Ripostnak a családapa.

Semmivé vált, amit felépítettek

Segítséget is kapnak

A család saját kezűleg, 2-3 év alatt építette fel mindazt, aminek nagy része egy este alatt lett semmivé. Most az a tervük, hogy újrakezdenek mindent, miután elköltöznek majd a nagyszülőktől. A legjobb barátok szervezésében Ráckevén egy jótékonysági eseményt is tartanak március 11-én, ahová minden támogatójukat várják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: mindent felemésztett a ráckevei tűz. Fotók: Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve