Galambos Lajos rosszul lett és azonnal kórházba csütörtökön. A zenészt, aki egészségi állapota miatt nem kezdte meg február 15-én büntetése letöltését, boldogasszonypusztai birtokáról vitte el a szirénázó mentőautó. A művész azóta zenész elérhetetlen.

Két szirénázó mentőautó érkezett

Egy szemtanú szerint két szirénázó mentőautó is érkezett Galambos Lajos birtokához, végül az egyik ment el szirénázva, a másik már nem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Családtagjai mentőt hívtak hozzá

A mulatós sztár ügyvédje a Blikk kérdésére válaszolva megerősítette, hogy Galambos Lajos rosszul lett az otthonában. Méghozzá olyan mértékben, hogy – kifejezett kérése ellenére – a családtagjai mentőt hívtak hozzá.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Orvosszakmai okok

„Pontosan nem tudom, miért, csak annyit, hogy orvosszakmai oka volt a másik autó kihívásának: az első autó nem rendelkezett vagy kellő felszereltséggel vagy megfelelő személyzettel” – mondta a Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

„Nem tudom elérni az ügyfelemet”

„A mentősök aztán a kórházba szállítás mellett döntöttek. Hogy végül melyik kórházba vitték be, a székesfehérváriba vagy a tatabányaiba, egyelőre nem tudom, mert egy ideje én sem tudom elérni az ügyfelemet” – tette hozzá az ügyvéd.

Komoly a betegség

Lajcsi egy ideje egészségi problémákkal küzd. Fulladásos rohamai annyira komolyak, hogy egyelőre nem kellett megkezdeni 3 év 6 hónapos börtönbüntetését sem, amelyet az áramlopási ügyében szabtak ki rá. Márpedig a törvény szerint csak az kap halasztást a bevonulás alól, aki közvetlen életveszélyes állapotban van a betegsége miatt.

Halasztást kért

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy Lagzi Lajcsinak február 15-én kellett volna bevonulni Kecskemétre, ám ez nem történt meg – halasztást kértek a büntetés letöltésével kapcsolatban.

Többen bújtatni akarták

Amint arról lapunk beszámolt, a trombitás azon a napon a Vértesben volt, el akart menekülni a kíváncsi szemek elől. „Többen bújtatni akartak, a benzinkutas azt mondta nekem: miért nem jön ide Alcsútdobozra, itt el tudna nálam bújni” – mondta Lajcsi Balázséknak a Rádió1 műsorában. 

Változás az egészségi állapotban

Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a zenész egészségi állapotában olyan változás állt be, melyet a tudomány mai állása szerint nem lehet börtönkörülmények között kordában tartani.

Megtalálták a problémát

Galambos Lajos már hónapok óta nem érezte jól magát, végül nemrégiben egy olyan orvoshoz ment, aki megtalálta a problémát. A bajt, ami a zenész egész elkövetkezendő életére hatással lesz.  „Orvosszakértő vizsgált meg, tőle hallottam a megsemmisítő diagnózist” – fogalmazott Galambos Lajos.

„Szívesebben mentem volna börtönbe”

„Annyit közölhetek ezzel kapcsolatban, hogy mindent befolyásol a hátralévő életemben. És még mielőtt bárki elkezdené, hogy persze, így akar meglógni a börtön elől, közlöm, hogy sokkal szívesebben bevonultam volna, mint azzal szembesüljek, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni” – tette hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: TV2