Egy 15 éves emődi lány megszülte, majd ellátatlanul hagyta gyermekét, akinek életét később már nem tudták megmenteni. A lányt őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

Múlt héten szült a fiatal lány

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 15 éves emődi lánnyal szemben. A gyanúsított 2023. február 24-én 19 óra előtt családi házuk udvarán egy életképes újszülöttnek adott életet. A kislányt azonban az anya ellátatlanul otthagyta a szomszéd kertjében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rosszul lett a lány

A 15 éves lány a szülés után rosszul lett, így hozzátartozói kihívták a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították. A beteg ellátása közben kiderült, hogy a páciens nemsokkal korábban szült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kicsit már nem tudták megmenteni

A beszerzett információk alapján a rendőrjárőrök megtalálták a kislányt, akit átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik őt is kórházba szállítottak. Az újszülött kislány ellátása közben azonban az életét vesztette.

Őrizetbe vették az anyát

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Zacskóba tette és magára hagyta

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett információk, és az elsődleges szakorvosi vizsgálatok alapján 2022. július 7-én közigazgatási hatósági eljárást indított egy borsodi újszülött halálával kapcsolatban. Egy múcsonyi nő zacskóba tette és magára hagyta újszülöttjét tavaly júliusban.

Előállították az anyát

Az elvégzett nyomozási cselekmények, és a beszerzett szakértői véleményeket követően a 29 éves anyát 2022. július 18-án a rendőrök előállították a főkapitányságra.

A védőnő jelentette az esetet

A helyiek nem tudták, hogy a nő várandós. Az RTL Híradó úgy tudja, a védőnő jelentette a rendőrségen, hogy valami nincs rendben. Az újszülött holttestét a falutól majdnem 30 kilométerre, Miskolc környékén találták meg.

Őrizetbe vették az anyát

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására is.

Csecsemőgyilkosság

A borsodi eset után néhány héttel csecsemőgyilkosság történt Kiskunfélegyházán. Egy erősen vérző édesanyához riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a nő nemsokkal korábban egy gyereknek adott életet.

A wc-ből került el a holttest

Ezután a csecsemőt is megtalálták, aki wc-ből került el, gyilkosa ugyanis le akart húzni a testet a csatornába. Később kiderült, a nő titkolta terhességét, még annak a családnak sem árulta el, hogy gyermeket vár, akik szívességből befogadták.

Titkolta terhességét

A házigazda az eset után elmondta, hogy amikor megindult a szülés, a nő a fürdőszobába ment. Amikor kinyitották az ajtót, csak azt látták, hogy minden csupa vér, a nő pedig az újszülöttet a wc-be tuszkolja. Kihívták a mentőket, akik már csak a halott csecsemőt tudták kihúzni a csatornából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – police.hu