Egy darányi nő egyik ismerősének szólt, hogy végezzen a kutyájával. A férfinak ezer forintot adott azért, hogy ölje meg az ebet.

Múlt héten szólt neki

Az ügy adatai alapján egy 34 éves darányi nő 2023. február 24-én este felkereste egyik falubeli ismerősét, akinek 1.000 forintot ajánlott azért, hogy üsse agyon nőstény kutyáját, mert az állat nagyon szapora, és már nem bírja eltartani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fejszével végzett a kutyával

A 40 éves férfi a kérésnek eleget téve, a falu határában egy fejszével több ütést mért a kutya fejére, ami az állat kimúlásához vezetett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljárás indult ellenük

A körzeti megbízottak az esetről tudomást szerezve még aznap este elfogták mindkét feltételezett elkövetőt, akiket a Barcsi Rendőrkapitányságra állítottak elő. A nyomozók állatkínzás vétsége miatt indítottak ellenük büntetőeljárást.

Ezzel végeztek a kutyával:

Forrás: police.hu

Embertelen körülmények közt végeztek vele

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, embertelen körülmények közt végeztek ki egy kutyát Nógrád megyében. A nőtincsi család napokig kereste labradorját az interneten, de már csak az elpusztult kutyát találták meg.

Az interneten keresték a kutyát

A fényképes bejegyzésben azt írták: „Tegnap este eltűnt Bolyhos nevű kutyusunk Nőtincsről. Ha bárki látta, kérem írjon vagy hívjon. Nagyon-nagyon várjuk Őt haza, főleg a kislányom, mert Ő azt mondta: neki Bolyhos a szőrös testvére.” 

Együtt nőtt fel a kislánnyal 

Egy későbbi posztban azt is megosztotta a család, hogy Bolyhos, akiben egyébként chip is volt, és a kislány gyakorlatilag együtt nőttek fel. „Bárhol lehet már, mert a környékünkön nincs” – tették hozzá. 

Szomorú vége lett

Nemrég egy nagyon szomorú hírt közölt a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány:  a labrador holtan került elő, gyakorlatilag kivégezte valaki. „Nagyon sokan figyeltek fel a segélykiálltásra, nagyon sokan megosztották mindenféle internetes platformon. Az utolsó pillanatig bízva abban, hogy egyszer csak hazakerül, és nem történik semmi baja” – írták a bejegyzésükben.

Nem kóborolt el soha

„Köztudott volt róla, hogy nem volt szokása elszökni otthonról. Szerető családban élte a mindennapi életét a rideg menhelyről való örökbefogadás után” – kezdték a felkavaró posztot, hozzátették: senki nem gondolt arra, hogy Bolyhosnak már csak a vérbefagyott, ártatlan teste kerül elő.

Végeztek vele

„A helyszínre mentünk, és teljes mértékben össze is tört a lelkünk. Szerencsétlen állatot, teljesen egyértelmű volt számunkra, brutálisan kivégezték” – írták az állatvédők. A szándékos gyilkolás tényét a helyszínre hívott állatorvos is megerősítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A megölt kutya – forrás: police.hu