A pénteki, 36-os főúton történt tragikus balesettel szinte azonos baleset történt szombat éjszaka a 4911-es úton Nagykálló térségében. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem tragédiával végződött egy meggondolatlan előzés.

Előzés közben ütköztek

Az eddigi információk szerint Nagykálló irányába közlekedett az a személygépkocsi, amely a vele azonos irányba haladó Opelt előzni kezdte a nyílt egyenes szakaszon. Az előzés során azonban a két gépkocsi eleje összeütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fás területbe csapódtak  

Az ütközéstől az előzött gépkocsi a menetirány szerinti sáv melletti fás területbe csapódott, megpördülését a sűrű növényzet akadályozta meg. Ebben a gépkocsiban négyen utaztak, közülük két embert szállítottak be a mentők sérülések miatt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fejtetőn állt meg

Az előzésben lévő gépkocsi a menetirány szerinti ellentétes oldalon az árokban fejtetőn állt meg. Két utasa sérülésekkel, de önerejükből kiszálltak a kocsiból.

Sértetlen maradt az utastér

Életüket annak köszönhetik, hogy az árok peremére szinte felfeküdt a gépkocsi, így az utastér gyakorlatilag sértetlen maradt – írta a Friss Média.

Felmerült az ittasság gyanúja

A lap úgy tudja, hogy az előző gépkocsi vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja. Információik szerint a baleset körülményeit büntető eljárás keretében vizsgálják. A helyszínről a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták a 4911-es főutat.

Ketten haltak meg

A Kékvillogó.hu tudósított arról, hogy két személygépkocsi ütközött pénteken délután Nagycserkesz és Tiszavasvári között az úton. A baleset következtében az egyik autó vezetője egy 47 éves férfi és utasa, egy 45 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Elütöttek egy anyukát Kőbányán

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy csütörtökön kevéssel dél után súlyos baleset történt Kőbányán, a Mádi utcában a Napsugár Bölcsőde előtt. Egy anyuka a 3 éves kislányát hozta el a bölcsődéből, majd a parkoló Volkswagen Passat kombijukhoz sétáltak. 

Kislányát tette a gyerekülésbe

A nő az autó jobb hátsó ajtaját kinyitva épp behelyezte a kislányt a gyerekülésbe, amikor hátulról egy Opel Insignia kombi nagy erővel a Passat jobb hátsó sarkának rohant (a Volkswagen jobb hátsó futóműve ki is tört), majd továbbhaladva elgázolta az anyukát.

A tűzoltók emelték ki a kocsi alól

A nő az úttestre zuhant, majd a saját autója alá esett, a fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki alóla, majd megkezdték az ellátását. Helyszíni információink szerint súlyos, töréses medencesérülést szenvedett, a mentők őt az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Szerencse a szerencsétlenségben

Szerencse, hogy a kislány már az autóban volt, így őt nem ütötte el az Opel – visszakísérték a bölcsibe, majd a biztonság kedvéért megvizsgálták a mentők. Illetve az anyuka is járhatott volna rosszabbul, ha az Opel nem a Volkswagen sarkának, hanem közvetlenül a hátsó ajtónak ütközik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a pénteki tragédia helyszíne. Fotó: police.hu