Embertelen körülmények közt végeztek ki egy kutyát Nógrád megyében. A nőtincsi család napokig kereste labradorját az interneten, de már csak az elpusztult kutyát találták meg. Az állatorvos szerint Bolyhos súlyos sérülései miatt pusztult el. 

Állatkínzás Nógrádban

Brutális állatkínzás történt Nógrád megyében. Még a hét elején még több százan osztották meg a Facebookon azt a felhívást, amelyben 50 ezer forint nyomravezetői díjat is felajánlva, egy nőtincsi család kért segítséget házikedvencük, Bolyhos kutya megtalálásához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az interneten keresték a kutyát

A fényképes bejegyzésben azt írták: „Tegnap este eltűnt Bolyhos nevű kutyusunk Nőtincsről. Ha bárki látta, kérem írjon vagy hívjon. Nagyon-nagyon várjuk Őt haza, főleg a kislányom, mert Ő azt mondta: neki Bolyhos a szőrös testvére.” 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bolyhos és a család cicája

Forrás: Facebook

Együtt nőtt fel a kislánnyal 

Egy későbbi posztban azt is megosztotta a család, hogy Bolyhos, akiben egyébként chip is volt, és a kislány gyakorlatilag együtt nőttek fel. „Bárhol lehet már, mert a környékünkön nincs” – tették hozzá. 

Szomorú vége lett

Nemrég egy nagyon szomorú hírt közölt a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány:  a labrador holtan került elő, gyakorlatilag kivégezte valaki. „Nagyon sokan figyeltek fel a segélykiálltásra, nagyon sokan megosztották mindenféle internetes platformon. Az utolsó pillanatig bízva abban, hogy egyszer csak hazakerül, és nem történik semmi baja” – írták a bejegyzésükben.

Nem kóborolt el soha

„Köztudott volt róla, hogy nem volt szokása elszökni otthonról. Szerető családban élte a mindennapi életét a rideg menhelyről való örökbefogadás után” – kezdték a felkavaró posztot, hozzátették: senki nem gondolt arra, hogy Bolyhosnak már csak a vérbefagyott, ártatlan teste kerül elő.

Végeztek vele

„A helyszínre mentünk, és teljes mértékben össze is tört a lelkünk. Szerencsétlen állatot, teljesen egyértelmű volt számunkra, brutálisan kivégezték” – írták az állatvédők. A szándékos gyilkolás tényét a helyszínre hívott állatorvos is megerősítette.

A megkínzott kutya teteme

Forrás: Facebook/Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

Súlyos sérülései voltak a kutyának

Az állatorvosi szakvélemény szerint is bebizonyosodott, hogy a kutyának az arc- és homlokcsontját betörték. A halál oka koponya- és agysérülés. A kutya megtalálásának helyén bűnügyi helyszínelők is vizsgálódtak – írja a nool.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bolyhos, az elpusztult kutya – Forrás: Facebook