A budapesti nyomozók két férfi elfogásával 170 millió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból. Egy dílerpáros a 2. kerületben bérelt garázst, hogy a kábítószert elrejtse, majd a feketepiacon értékesítse. A szálak egészen Szegedig vezettek, az elfogásról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Fülest kaptak a garázsról

A nyomozók megtudták, hogy a 2. kerületi garázst drograktárként használja két díler. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói január 23-án házkutatást tartottak a gyanús garázsban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

170 milliót érő drogfogás

A nyomozók a kutatás során az ingatlanban 104 darab kábítószergyanús csomagot találtak. A 48 kilogramm zöld növényi törmelékről az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy az marihuána, melynek feketepiaci értéke megközelíti a 170 millió forintot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonosították a két dílert

A nyomozók az eljárás során pár óra alatt azonosították a garázst kibérlő 28 éves Sz. Mihályt, majd a szélesített nyomozás során azonosították társát is, a szintén 28 éves N. Dávidot. 

Rajtaütés éjfél előtt

A két férfi összehangolt elfogására a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA munkatársaival együttműködve végül nem sokkal éjfél előtt Szegeden került sor. 

Lakásban és kisbuszban kapták el a kábítószer-kereskedőket

A rendőrök N. Dávidot lakásán, míg Sz. Mihályt egy közösségi autómegosztó rendszer kisbuszában fogták el, ami épp akkor érkezett meg a városba. A férfi a gyanú szerint Angliából tért haza szegedi lakhelyére.

Szegeden is házkutatás volt

A rendőrség közleménye szerint a dílerek szegedi lakásaiban kutatást tartottak, mely során Sz. Mihály otthonában 7 gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM kártyát foglaltak le.

Gyanús telefon

A budapesti férfi társának a lakásán három, egyenkét fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat és SIM kártyát és mobiltelefont találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a rajtaütésről készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból