Szörnyű tragédia történt éjszaka a Barany megyei Szentlőrincnél. Egy egyenes szakaszon frontálisan ütközött két autó, mindkét sofőr meghalt. Az egyik autóban ülő utas is életét veszítette, fiatalok voltak az áldozatok. 

Frontális karambol

Eddig tisztázatlan okból és körülmények között január 27-én nem sokkal éjfél után a 6-os számú főúton Szentlőrincnél egy személygépkocsi áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szemből érkező autóval. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beszorultak az autóba

Ezután, a járművekről leszakadó alkatrészek egy tehergépkocsinak is nekiütköztek, közölte a rendőrség. Egy-egy ember beszorult a gépkocsikba, őket feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók, majd kiemelték és átadtak a mentőknek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ebben az autóban utazott a két fiatal

Forrás: Baranya Vármegye Balesetek Bamosz Kft.

Hárman meghaltak 

A baleset során mindkét autó sofőrje, valamint az egyik autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Az egyik autó motorja is kiszakadt

Forrás: Baranya Vármegye Balesetek Bamosz Kft.

Búcsúznak az ismerősök

A Kékvillogó.hu úgy tudja, az egyik autóban egy fiatal fiú utazott a barátjával. Mindketten meghaltak. A férfitől a Facebookon búcsúznak ismerősei. Az egyik hozzászóló azt írja: „Angyalok őrizzék álmaidat Roberto”. 

Egy hét alatt 35 baleset

A napokban közölte a rendőrség, hogy Baranya vármegye közútjain 2023. január 16-a és 22-e között összesen 35 baleset történt, amelyek közül hat személyi sérüléssel járt. Három baleset könnyű, három pedig súlyos sérüléssel végződött. Ittasság gyanúja nem merült fel a sérüléses balesetek során.

Szentlőrinci baleset

Forrás: Baranya Vármegye Balesetek Bamosz Kft

Gyorshajtás 

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a sebesség nem megfelelő megválasztása és az elsőbbségadás elmulasztása voltak, de történt baleset követési távolság be nem tartása, valamint gyalogos hibájából is.

Itt vannak a részletek

Az egyik súlyos sérüléssel járó baleset során egy járművezető helytelenül választotta meg sebességét, nem tudott megállni egy útkereszteződésben, ezért egy épület falának ütközött. Egy másik jármű vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett útvonalon közlekedő jármű részére, és összeütköztek. A harmadik súlyos sérüléses balesetnél egy gyalogos az úttesten történő áthaladása során tévesen mérte fel a közeledő jármű távolságát és sebességét, az autós pedig már nem tudta elkerülni a balesetet.

Ezt kéri a rendőrség

Ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy aki részt vesz a közúti közlekedésben, köteles a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat betartani! A járművezetők kötelesek mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladni.

Így kerülhető el a gázolás 

A gyalogos balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy a gyalogos az úttestre lépés előtt körülnézéssel győződjön meg arról, hogy biztonságosan át tud-e kelni. Az időjárási viszonyok megváltozása miatt a gyalogosokat érintő közlekedésbiztonsági kockázat fokozódik, ezért felhívjuk a figyelmet a láthatóság fontosságára is!  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a szentlőrinci baleset után – Forrás:Baranya Vármegye Balesetek Bamosz Kft