A kórházban meghalt az a 70 év körüli nő, aki egy autóban lett rosszul a szombathelyi Rumi úton. Az asszony az út közepén állt meg autójával, miután rosszul lett. Egy középkorú nő és egy házaspár próbálta meg újraéleszteni.

Az út közepén állt az autó

Egy középkorú nő a főnöke mellett ült és dugóban araszoltak a  Rumi úton, március 27-én, délután. Ekkor látták meg, hogy egy autó állt az úton, azt kerülgette a többi jármű. Amikor mellé értek, akkor az utas átnézett az álló Opelba és látta, hogy annak sofőrje hátrabicsaklott fejjel ül a vezetőülésben.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Haldoklott a volánnál

Azonnal megálltak a jármű előtt és visszaszaladtak segíteni. Az autó vezetőoldali ajtaja nyitható volt, nem működött benne automata zár elindulás után. Az idős asszonynak nagyon gyenge életjelei voltak, nem volt eszméleténél és időnként hörgő hangot hallatott. Haldoklott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőt hívott

„Azonnal hívtam a 112-t, amikor elmondtam, miért telefonálok átkapcsoltak a mentőkhöz. A „kérem tartsa a vonalat” szöveg egy örökkévalóságnak tűnt abban a szituációban. Ezután viszont felpörögtek az események. A 112-n kapott utasításnak megfelelően a nénit kihúztuk az autóból, de előtte a főnököm megállított egy autót, hogy fedezzen minket, amíg a nénit kiemeljük a kocsijából” – mondta a helyszínen segédkező nő a 112press.hu-nak.

Ketten szedték ki az autóból

„Egyikőnk sem termetes, nagyon nehéz volt a magatehetetlen test mozgatása. Eközben valószínűleg trágár mondat is elhagyta a számat („b*tok meg, segítsetek!”), de végül ketten vittük a nénit az autója mögé és lefektettük, majd számolás szerint nyomtuk a mellkasát. Az időt egyáltalán nem éreztem”.

Két orvos ment arra

Ekkor ért oda egy fiatal pár autóval és kérdezték, hogy tudnak-e segíteni? Pár pillanat múlva a férfi már ott térdelt az asszony mellett és nyomta a mellkasát. „A felesége láthatósági mellényt vett fel és a főnökömmel együtt a forgalmat irányították, nekem pedig már nem volt feladatom. Hamarosan két orvos érkezett a forgalomban, akik szintén csak véletlenül jártak arra, majd megérkeztek a mentők. A később kiérkező rendőrök felvették az adatainkat, majd távoztunk a helyszínről”.

Jöttek a fiatalok

Papp Gergő, a feleségével indult vásárolni. Ők is belekerültek a torlódásba, majd messzebbről látták, hogy egy autóból kihúznak egy hölgyet. Amikor odaértek a férfi megkérdezte, hogy kell-e segítség, mire igenlő választ kapott.

Segített az újraélesztésben

A földön fekvő hölgy mellett térdelő segítők kihangosítón beszéltek a 112-vel és ekkor csatlakozott hozzájuk Gergő is.„Csináltuk, amit kell. A feleségem tart az ilyesmitől, ő nem jött oda, de hasznossá tette magát, sárga mellényt vett fel és beállt forgalmat irányítani. Az elhaladó autók miatt rosszul hallottuk a kihangosított telefont, de a 112 instrukciói teljesen jók, érthetőek voltak és az alapján végeztük az újraélesztést. Ezután érkezett két orvos, akik folytatták a nehéz feladatot a mentők kiérkezéséig” – mondta a hírportálnak Pap Gergő.

A 2. újraélesztése volt

A férfinak a mostani volt a második újraélesztése, korábban Ausztriában egy agyvérzés miatt klinikai halál állapotába kerülő ember segítségére sietett. Sajnos az illetőt nem sikerült megmenteni.

Meghalt a néni

„Próbáltam érdeklődni a kórházban az asszony állapotáról, de nem adtak információt. Később a lánya felvette velem a kapcsolatot, miután a 112Press-en olvasta a hozzászólásomat. Sajnos a néni meghalt, nem lehetett rajta segíteni, de a lánya megköszönte a segítségünket. Ez nagyon jól esett. Utána gondoltam bele, hogy igazi csapatmunka volt a helyszínen. Nagyon sajnálom a nénit, de mindent megtettünk érte, hogy élhessen” – mondta a férfi.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press