Továbbra is rácsok mögött marad az a férfi, aki első fokon 12 évet kapott, amiért saját kiskorú lányaival szemben követett el szexuális erőszakot. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványára, amelyet a bíróság helyben is hagyott, feltehetően azért volt szükség, mert lejárt volna a férfinek az előzetes letartóztatása.

Elítélték

A Gyulai Törvényszék első fokon kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a mezőhegyesi férfit. A bíróság ezért nem jogerősen 12 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte az apát. Ezenfelül eltiltották minden olyan tevékenységtől, amelynek köze lehet kiskorúakhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mezőhegyesi férfi abuzálta gyermekeit

Beismerte bűnösségét

A vádirat szerint a hat gyermeket saját házában nevelő férfi beismerte a bűnösségét. A horrorapa 2018-tól, illetve 2019 nyarától egészen 2020 februárjáig követett el szexuális erőszakot két kiskorú lányával szemben, akiket részben fenyegetéssel, részben pedig erőszakkal vett rá a szexuális cselekményre.

Fellebbeztek

Ugyan a férfi beismerte a tettét, de a büntetést túlzónak tartotta, ezért az ügyvédjével fellebbezést nyújtottak be a büntetés enyhítése reményében.

Tegnap történt

Marad a börtönben

A bíróság a férfi előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. Az első fokú ítélettel szemben csak a férfinek és a védőjének volt kivetnivalója, ők ugyanis a fellebbezésükben a kényszerintézkedés megszüntetését kérték.

Meghosszabbították a letartóztatását

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban egyetértett a Gyulai Törvényszék indoklásával, miszerint a saját gyermekeivel szexuális erőszakot elkövető férfinek letartóztatásban kell maradnia. Indítványozták továbbá, hogy az apával szemben tartsák fenn a letartóztatást a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

Ez is érdekelhet

Folytatódik az ügy

A gyermekeivel fajtalankodó apa ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke