Négy betöréssel is gyanúsítják a ceglédi rendőrök azt a sorozattolvajt, aki nemcsak Pest megyében, hanem Hajdú-Bihar megyében is követett el lopásokat. A fiatal tolvaj szinte bármit ellopott, ami a keze ügyébe került: kerékpárt, telefont, flexet, csokit és kekszet is elvitt magával.

Lopni próbáltak

2021. február 11-én, kora este a hazaérkező tulajdonos érte tetten a ceglédi udvarán talált két ismeretlen tolvajt, akik azt hazudták neki, hogy azért másztak be a telkére, mert egyikük megszomjazott. Amikor a tulajdonos megemlítette a rendőröket, a hívatlan ismeretlenek elmenekültek, így a melléképület oldalához támasztott láncfűrészt nem tudták magukkal vinni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ceglédi házból menekültek el

Megtalálták az elkövetőket

Az eset után a rendőrök gyors adatgyűjtésbe kezdtek, amely során beazonosították az elkövetőket, a 22 éves J. Dávidot és a 23 éves élet-, és tettestársát. Az egyenruhások másnap délelőtt felkutatták és elfogták őket. Kihallgatásukon mindketten tagadták, hogy bűnt követtek volna el.

Többször is lophatott

Nem elégedtek meg ennyivel a nyomozók, ugyanis azt gyanították, hogy a 22 éves J. Dávidnak más betörésekhez is köze lehet. A rendőrök kiderítették, hogy a fiatal férfi a ceglédi megzavart betörésén túl három másik helyszínről is lophatott.

Így jutott be a tolvaj a házba

Ceglédi házakból lopott

A nyomozás adatai szerint a fiatal tolvaj a tavalyi évben két ceglédi háznál is elkövetett bűncselekményt, amely során nem válogatott:  kerékpárt, illetve mobiltelefont, csokoládét és kekszeket is lopott. 

Innen is mindent elvitt

2021. február 8-án pedig a tolvaj egy épülő ház bejárati ajtaját rúgta be, majd flexet, elektromos láncfűrészt, fémtaligát, lézeres szintezőt és egy piros napernyőt összepakolva távozott. A rendőrök szerint J. Dávid ezeken túlmenően tavaly négyszer lopott Hajdú-Bihar megyében.

Elfogták a férfit

Letartóztatták

A ceglédi rendőrök lopás miatt folytatják le az azóta letartóztatásba került férfival szemben a további eljárást. A férfi élettársa szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu