Robbanás történt kedden Debrecenben, az egyik Mikepércsi úti benzinkúton, számolt be róla a haon.hu.

Rohamkocsi a helyszínen

A portált Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa arról tájékoztatta, hogy az esethez négy mentőegységet, köztük a debreceni rohamkocsit riasztotta a mentésirányítás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Többen megsérültek

“A robbanás következtében bajtársaim négy középkorú férfit láttak el testszerte súlyos égési sérülések miatt, ezért a mentők infúziót kötöttek be, fájdalmaikat gyógyszerekkel, valamint speciális égési kötszerekkel csillapították, majd azonnal égési centrumba szállították őket súlyos, de stabil állapotban” – mondta el a lapnak Ménes Dávid.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt mondja a rendőrség

A rendőrség tájékoztatása szerint kedden, délután négy óra magasságában érkezett hozzájuk a bejelentés, mely szerint robbanás történt az egyik benzinkúton. A töltőállomás karbantartási munkák miatt zárva volt a baleset idején.

Büntetőeljárás indult

A rendelkezésre álló adatok szerint egy cég alkalmazottjai az egyik tartály tisztítását végezték, amikor eddig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett a robbanás.  A Debreceni Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeinek pontos tisztázása érdekében a rendőrök szakértők bevonása mellett folytatják a nyomozást.

Tragédia Miskolcon

Amint azt a Kékvillogó is megírta három fiatal férfi végzett munkálatokat egy Miskolcon található pincében 2022. augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette. Ketten biztosan meghaltak, egy ember sorsa egyelőre bizonytalan.

Beomlott egy pince

Munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon, a férfiak nem adnak életjelet magukról, mentésük folyamatban van – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. 

Felújítást végeztek

A közlemény szerint a férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor annak mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat. A rendelkezésre álló információk szerint a tragédia a Szent Benedek hegyi pincesoron történt.

Ketten meghaltak

“Két holttest előkerült, de megmozdítani a törmelékek miatt nem tudták a bajtársaim őket. További probléma, hogy a helyszín nehezen megközelíthető, és nem is biztonságos, a mentők jelenleg speciális szakemberekre, bányamérnökökre várnak, akik eltávolítják a törmeléket. További információink csak a pincefödém elmozdítását követően lesznek” – mondta Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels