A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 59 éves férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy a barátnője szakított vele, ezért rendszeresen felkereste és többször is bántalmazta, majd egy ilyen alkalommal életveszélyes sérüléseket okozott neki.

Intim viszony

A vádirat szerint a vádlott 2019 őszén intim viszonyt alakított ki a nővel, aki ebben az időben egy 10. kerületi lakóházban élt. A vádlott a következő hónapokban hetente több alkalommal is meglátogatta a nőt, akivel azonban egyre erőszakosabban bánt, szidalmazta, többször megpofozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Erőszakos viselkedés

Erőszakos viselkedése miatt a sértett végül megszakította a kapcsolatot a vádlottal, aki azonban ezt nem fogadta el, továbbra is rendszeresen felkereste a nőt a lakásán, és volt, hogy féltékenységében bántalmazta is őt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vitázni kezdett, a hajánál fogva rángatta

Az egyik ilyen alkalommal, 2020. június 15-én hajnalban a vádlott ismét megjelent a 10. kerületi lakóháznál, ahol az udvaron vitázni kezdett a sértettel. Ennek során megragadta a nő haját és a földre rántotta, többször megütötte, majd a hajánál fogva a földön húzta.

Megsérült

A nőnek ezután sikerült beszaladnia a lakásába, a férfi azonban ide is követte őt, és csak akkor távozott, amikor a sértett közölte vele, hogy rendőrt hív. A helyszínre érkező rendőrök értesítették a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A sértett a bántalmazás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

Súlyos bántalmazás

A vádlott 2020. július 31-én késő este ismét elment a sértetthez, aki azonban még nem volt otthon. A vádlott leemelte a bejárati ajtón lévő láncot, illetve lakatot, majd bement a lakásba és ott várt a nőre.  Amikor a hazaérkező sértett a lakásba lépve ezért felelősségre vonta a vádlottat, szóváltás alakult ki közöttük, ami ismét a nő bántalmazásáig fajult. A vádlott ezt követően, kisebb-nagyobb megszakításokkal, több mint fél napon át bántalmazta a sértettet.

Ütötte-verte

Ennek során puszta kézzel, egy fanyéllel, illetve egy kézi fűrész lapjával is ütlegelte a nőt, majd egy nála lévő tapétavágó késsel fenyegette, később pedig a nő fejét a nyakánál fogva egy szekrényhez ütötte. Amikor a vádlott észlelte, hogy a sértett a bántalmazás során komolyabban megsérülhetett, elhagyta a lakást, a sértett pedig kórházba ment, ahol ellátták a sérüléseit. A nő által elszenvedett fejsérülések életveszélyesek voltak.

Ez vár most a férfira

A Fővárosi Főügyészség az 59 éves férfit könnyű testi sértés vétségével, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

A térfigyelő kamera is felvette a férfit:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik