Paksi rendőrök intézkedtek azzal a férfival szemben, aki ugyan tudta magáról, hogy ittas állapotban van, mégis beült a volán mögé, és balesetezett egyet. A Tolna megyei, györkönyi férfi részegen hajtott neki egy villanyoszlopnak.

Györkönyben történt baleset

2020. október 24-én, este érkezett bejelentés a rendőrség vonalán, miszerint Györkönyben egy személyautó villanyoszlopnak ütközött. Mint kiderült, a balesetező autóban ketten utaztak, de szerencsére egyikük sem sérült meg.

Györkönyben hajtottak bele a villanyoszlopba

Megfújta a szondát

A kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a baleset helyszínelését, majd meg is szondáztatták a balesetet okozó, 48 éves helyi sofőrt, aki meg is bukott az alkoholszondáztatás során.

Szabálysértés miatt előállították

Az ittas sofőrt további mintavétel miatt előállították a rendőrök. A férfival szemben a Paksi Rendőrkapitányságon a baleset okozása miatt szabálysértési, az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárás indult.

Érezte, hogy valami nem stimmel

Az egyenruhások kihallgatták a györkönyi férfit, aki bevallotta, érezte magán, hogy túl sokat ivott, azonban mégis úgy döntött, hogy kocsiba száll és elviszi ismerősét a szomszéd településre.

Az ügyészségnél jár az ügy

A paksi rendőrök befejezték a nyomozást, majd a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Korábban egy ittas sofőr a körforgalmat tarolta le

A napokban a Kékvillogó is írt róla, hogy az ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittas állapota miatt zúzott le egy egész körforgalmat Veszprémben. A férfi szintén italozás után gondolta úgy, hogy képes lesz a vezetésre, azonban később egy körforgalmat sikerült letarolnia.

Mindent letarolt

A veszprémi balesetező valósággal mindent ledöntött, ami az útjába került: felhajtott a járdára, kidöntött két KRESZ-táblát és egy fát, majd a körforgalom közepén lévő virágágyást is lezúzta.

Komolyan megbüntethetik

Az ügyészség az ittas sofőrrel szemben indítványozta a bíróság felé, hogy állapítsanak meg pénzbüntetést és tiltsák el a vezetéstől.

Kiemelt kép: Rendőrségi fotó – Forrás: Police.hu