Az ügyészség vádat emelt az ellen a sofőr ellen, aki alkoholos állapota miatt lezúzott egy körforgalmat Veszprémben. A Veszprémi Járási Ügyészség pénzbüntetést és közúti járművezetéstől való eltiltást kért a férfira.

Nem tudta bevenni a kanyart

2020. augusztus 20-án, délelőtt egy kis italozás után úgy gondolta a 43 éves férfi, hogy az autójával tesz egy kört Veszprémben. Ámde a férfi nem számolt egy vad kereszteződéssel, amit a nagy sebessége és az ittas állapota miatt nem is tudott bevenni, ezért balesetet szenvedett.

Veszprémi körforgalomban okozott károkat

Mindent letarolt, ami az útjába került

Az ittas sofőr felhajtott a kiemelt szegéllyel ellátott gyalogjárdára, hosszában végigsiklott egy zebrán, kidöntött két KRESZ-táblát és egy fát, nem utolsó sorban pedig a körforgalom közepén lévő virágágyáson is áthúzta a kocsiját.

Kitépte a közlekedési jelzőtáblát

Fotó: Ügyészség

Ez is érdekelhet

Nem állt meg

A rendelkezésre álló adatok szerint a pusztítást követően nem állt meg a férfi, hanem az összetört járgányával elhagyta a helyszínt. Az egyenruhások a szemtanúk pontos leírása alapján rövid időn belül elfogták az ámokfutó férfit.

Egy fát is kicsavart a baleset során az ittas férfi

Fotó: Ügyészség

Ezt is olvasd el

Ez lehet a férfi büntetése

Az ügyészség indítványozta a bíróság felé, hogy a férfival szemben állapítsanak meg pénzbüntetést, továbbá tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Kiemelt kép: Összetört autó – Forrás: Ügyészség