A másfél hónapja elhunyt Damu Roland temetését, végakaratának megfelelően, nagynénje kezdte el szervezni. De a napokban az idős asszonyt felhívta egy rendőrnő, aki közölte, hogy feljelentés érkezett vele szemben. A színész édesapja indította el az ügyet, mert szerinte a rokonok jogtalanul szervezik fia búcsúztatóját.

Hat hete halt meg Damu Roland

Hat héttel ezelőtt hunyt el Damu Roland, de a temetésére még mindig nem került sor. A színész a kórházi kezelése alatt azt mondta nagynénjének, ha bármi történik vele, akkor a 72 éves asszony temesse el. Állítólag azt is kérte, hogy szülei ne legyenek ott a búcsúztatóján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrségi feljelentés

A napokban azonban egy rendőr hívta Éva nénit telefonon. Arról tájékoztatta az idős asszonyt, hogy rendőrségi feljelentés érkezett ellene. Damu Roland édesapja jelentette fel, mert szerinte a színész nagynénjének nincsen joga eltemetni a fiát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Be kell mennie kihallgatásra

„A rendőrnőnek válaszolt a kérdéseire, és megpróbálta felvázolni a temetéssel kapcsolatos tényeket, de ez egyelőre kevésnek bizonyul. Tájékoztatta a mamámat, hogy be kell majd fáradnia a rendőrségre, ennek időpontjáról azonban később fogják értesíteni” – mondta a Borsnak Roland unokatestvére.  

Szóbeli végakarat volt

„Mérhetetlenül felháborít, amikor semmi rosszat nem tett. Mi csak azt tudjuk, hogy Roland a nagyimat kérte meg, temesse el és hogy ne legyenek ott a szülei. Ez egy szóbeli végakarat volt, teljesen jóhiszeműen gondoltuk, hogy ebből nem lehet baj, hiszen a halotti anyakönyvi kivonatot is ő kapta meg a kórházban” – mondta Éva néni unokája.

Nem volt jóban édesapjával

István és családja főleg azt nem érti, hogy miért tett feljelentést Damu édesapja, hiszen elmondásuk szerint a férfi hosszú évek óta nem volt része a színész életének. István és nagymamája megpróbálta felvenni az idősebb Damuval a kapcsolatot, hogy tisztázzák a helyzetet, de mindhiába.

Rácsapta a telefont

„A családja kitagadta Rolit, már meghalt, miért most akarnak részt venni a temetésében, már késő jóvá tenni a hibákat. Természetesen miután értesültem a nagymamámtól a feljelentésről, megkerestem Rudolfot telefonon, de arrogánsan lekezelően viselkedett velem. Végül nem is tudtam elmondani, amit szerettem volna, mert rám csapta a telefont. De itt üzenem neki, hogy keressen meg, mert van miről beszélnünk, és nem ijedünk meg semmitől, állunk elébe, hogy bebizonyítsuk a mi igazunkat”.

Nem tudják, mikor lesz a temetés

Damu Roland rokonai nagyon szeretnék tudni, hogy mikor lesz a temetés, de úgy gondolják, míg Roland pont azt nem akarta, hogy a szülei jelen legyenek az utolsó útján, úgy néz ki, végül ők lesznek kizárva a szertartásról.

Kizárhatják a rokonokat a temetésről

„Tudom, hogy haragszanak rám, pedig soha semmi sértőt nem nyilatkoztam róluk. Az, hogy nem foglalkoztak a fiukkal és nem volt kapcsolat közöttük, tudvalevő volt, hiszen Roli megírta a könyvében részletesen. Eddig is vállaltam a felelősséget a kijelentéseimért, ezután is fogom. Mamám írásbeli meghatalmazást adott Roli barátjának, jelenleg nem tudjuk, hogy hol tart a temetésnek az ügyintézése. Ő jóban van az idős Damuval, elképzelhető, hogy így állnak bosszút, és mindent megtesznek, ne legyünk jelen”.

Meghalt Damu Roland édesanyja

Hétfőn újabb tragédia árnyékolta be a Damu család életét. Meghalt Ica néni, a színész édesanyja. Az asszony, fiához hasonlóan, szintén elkapta a koronavírust, lélegeztetőgépre került, de szervezete feladta a küzdelmet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Damu Roland