Jármű önkényes elvételének indult, emberölés kísérleteként zárult az a büntetőeljárás, amelyet most fejeztek be a Pest megyei vizsgálók. A gyanú szerint a 32 éves pándi férfi szemet vetett 71 éves áldozata autójára, amelyet nem pénzzel, hanem késszúrásokkal akart megszerezni magának.

Jöttek a rendőrök

A rendőrség tájékoztatása szerint egy késelésről szóló bejelentésre reagálva néhány perc alatt járőrök lepték el az egyik üllői utcát. A segélyhívás tartalma igaz volt, a kiérkező rendőri egységek a helyszínen elfogták a véres ruhás támadót, majd bilincselve előállították, a zsebében talált két dobókést lefoglalták, az áldozatot a mentők kézsérüléssel kórházba vitték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt nála ennyi pénz

A tettes és áldozata közötti találkozó utóbbi eladásra szánt autója ürügyén jött létre 2021. február 18-án kora délután. A kocsiért 5,4 millió forintban egyeztek meg, a vételárat a tulajdonos átutalással kérte rendezni. Zs. Miklós már a találkozó elején közölte, nincs ennyi pénz a számláján, ám pándi otthonában van, amit majd egy bankban átutal, ezért odakocsiztak. A férfi bement a házba, egy szatyorral a kezében kijött, majd a pénzzel tömött csomagnak tűnő pakkot szorongatva Üllő felé vették az irányt.

Előrántott egy kést

Az idős eladó akkor kezdett gyanakodni, amikor utasa egy közeli erdő felé terelte volna, végül egy lakott területre kanyarodtak. A következő pillanatban Zs. Miklós előrántott egy kést és kaszaboló mozdulatokkal rontott áldozatára, akinek védekezés közben a keze sérült.

Ez miatt az autó miatt akart késelni:

Kiugrott a kocsiból

Kiugorva a kocsiból menekülni kezdet, míg támadója elhajtott az autóval – nem jutott messzire, a jármű elektronikai rendszere blokkolt. A sértett egy közeli házban lakóktól kért segítséget, hívták a rendőröket, akik perceken belül kiérkezve a helyszínen elfogták Zs. Miklóst.

Hason akarta szúrni az áldozatot

A nyomozás jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, amelyet az orvosszakértői vélemény alapján emberölés bűntettének kísérletére módosítottak, mivel a has irányába kivitelezett szúrás alkalmas lett volna arra, hogy – védekezés hiányában – akár közvetett, vagy közvetlen életveszélyes sérülést okozzon.

Fotón az elfogás:

Mindent tagad

Zs. Miklós tagadta a terhére rótt bűncselekményt, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Vallomása szerint egy üllői bankból akart hitelt igényelni, és azt a pénzt azonnal kiadták volna neki – szerinte.

Ezt állítja

Menet közben azonban rájött a szükség, amit az erdőben szándékozott volna elvégezni. Állítása szerint az volt a baj, hogy összekeverte a papírokat, az egész egy félreértés volt, de ragaszkodott ahhoz, hogy idős áldozatát semmivel sem szúrta meg. Elképzelése szerint összeakadt valahogy a kezük, és a biztonsági öv, vagy a kulcs sértette meg a kezét.

Letartóztatták

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő, 32 éves pándi férfival szemben az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu