Kis híján újabb tragédia történt, ugyanis a nyolcadikos Máté fagyvállót ivott azért, hogy soha többet ne kelljen iskolába menni és ne hallja a tanárától azt, hogy ő egy semmirekellő alak.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Alig néhány hónap telt el a vajai diák tragédiája óta – amiről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk – most pedig gyakorlatilag csak a szerencsén múlt, hogy nem történt újabb borzalom. Fia kálváriájáról Tóth Ágnes mesélt a Blikknek, az asszony elmondta, ma már a gyermeke is elhiszi, hogy szép az élet, ám ehhez az is kellett, hogy ne engedje az öngyilkossági kísérlete után iskolába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Folyamatosan lehordta a tanár

Tóth Ágnes a lapnak elmondta, minden akkor kezdődött, amikor a fia, Máté a Debreceni Kinizsi Pál Általános iskola autista tagozatának tanulója elkezdte az ötödik osztályt. Ágnes elmondása szerint a fia ekkor nekiment egy másik fiúnak, azért, hogy a barátját védje. „Rövid incidens volt, leszedték őket egymásról, és nem is lett a történteknek semmi következménye, de a tanára ettől kezdve minden héten felemlegette ezt, mondván, tudod te, hogy akkor milyen veszélyes voltál?” Ezt követően pedig, az anya elmondása szerint a tanár a kitűnően tanuló fiút minden nap lehordta és semmirekellőnek nevezte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Máté sírva ment haza

Ágnes beszámolója szerint ebben a mocskolódásban partner volt a pedagógiai asszisztens is, aki pókerarcúnak és fancsali képűnek, valamint dagadtnak nevezte Mátét. A fiú nem szólt vissza, azonban mindennap meggyötörten és sírva ment haza az iskolából.

A felvételi után

Az édesanya azt is elmondta, a fiú tanára Máté továbbtanulási terveit sem hagyta szó nélkül. Állítólag azt mondta neki, hogy autista létére nehogy a vegyipariba járjon majd, sőt a fiú autizmusáról szóló diagnózist is el akarta küldeni az intézménybe, hogy akkor majd biztos elbukja a felvételit. „Végül a középiskola igazgatója kérte meg arra, hogy a papírt ne továbbítsa, megjegyezve, hogy elég, ha azt bevisszük a beiratkozáskor. Így sikerült bejutnia a középiskolába.” – mesélte az anyuka.

Fagyállót ivott

A sikeres felvételi után Máté azonban megijedt, hogy mit szól majd a tanára, ezt követően pedig öngyilkosságot kísérelt meg, fagyállót ivott. „Ez március 20-án, vasárnap volt. Másnap reggel nekem kellett Mátét ébreszteni, holott addig mindig magától kelt. Amikor összevissza beszélt, és láttam, milyen zavart, nagyon megijedtem, és a háziorvosunk asszisztensének a tanácsára mentőt hívtam.” – mondta a portálnak Ágnes, aki arról is beszélt, a kórházig tartó út két órát vett igénybe, mivel Mátét először a pszichiátriára vitték.

Búcsúlevelet is írt

„Ezt azzal magyarázták, hogy a fiam búcsúlevelet írt. Majd, amikor leállt a légzése, esetmentő jött, Mátét intubálták, újraélesztették, majd bekerült a megyei kórház intenzív osztályára. Két napon át bizonytalan volt, hogy életben marad-e. Olyan szerencsénk van, hogy a veséje is teljesen rendbe jött, pedig veseelégtelenséget állapítottak meg.”

Hatalmas szerencséje volt

Ágnes azt is elmondta, hogy a fia mára szerencsére teljesen felépült, ám ehhez az is kellett, hogy az asszony ne engedje őt iskolába. Egészségügyi okokra hivatkozva kérte az iskolába járás alóli felmentést, ezt pedig meg is kapták. Az intézményben azt mondták nekik, leülhetnek majd a történtekről beszélni, ez azonban máig nem történt meg. „Mivel az iskolától semmilyen segítséget, támogatást nem kaptunk, a nyilvánosság által szeretném elérni, hogy Máté története tanulság legyen mások számára is.” – mondta az anyuka.

Fontosnak érzik beszélni róla

Az édesanya arról is beszélt a lapnak, hogy sokan az iskolai zaklatás alatt az értik, hogy a diákok piszkálják egymást, holott egy pedagógus is borzasztó károkat képes okozni. Bár Máté története nem zárult tragédiával, Ágnes fontosnak érzi beszélni a történekről, mert bízik abban, hogy ezzel segíthetnek másoknak, akik nehéz helyzetbe kerültek, valamint azt is reméli, hogy a fia pszichológus segítségével, idővel túl lesz ezen az egészen.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik