Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt pár napja holtan találták meg a 16 éves Tisza Gábort, aki önkezével végzett magával, miután az iskolában csúfolták társai. A fiatal fiú tragédiája az egész országot megrázta, a tinédzsert szeptember 17-én, 15 órakor kísérték utolsó útjára. Most a temetést után, az édesanya, Lovas Edina megrázó őszinteséggel vallott a tragédiát megelőző időszakról.

Rendszeresen szekálták

Mint azt lapunk is megírta Gábort az osztálytársai rendszeresen szekálták, cikizték, a fiatal pedig végül nem látott más menekülőutat, minthogy véget vetett az életének. Az édesanyja, Lovas Edina a Blikknek számolt be részletesen arról, hogy mi is történt Gáborral a tragédiát megelőző napokban, mint mondja: egyértelmű, hogy fia az iskolai zaklatások miatt vetett véget az életének. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A nevelőapja talált rá

Gáborra a nevelőapja talált rá, a borzalmakról az édesanya azt mondta a lapnak: „Keresni kezdtük, de mintha a föld nyelte volna el. Aztán a nevelőapja találta meg, egy fára kötötte fel magát. Valószínűleg kedd hajnalban vetett véget az életének, nem akarok belegondolni, hogy mit élt át, amíg meghozta a végső döntést” 

Előbb kellett volna szólni

„Az iratait eldobta, a telefonját pedig 40 méterre tőle találták meg. Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lepni kell. Nehogy késő legyen, mint nálunk” – mondta az édesanya.

Kapcsolódó:

A gyerekek szemébe akar nézni

Edina azt mondja, ő csak annyit szeretne, hogy más gyerek ne járjon így. „Ja, meg még egy tervem van. A gyerekek szemébe szeretnék nézni, akik ezt tették Gabival. Megkérdezném tőlük, hogy most jó nekik? Ki lesz a következő?”

Rendészeti szakra járt

Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Az osztálytársai egy része már akkor rászállt a csendes, visszahúzódó fiúra, a pandémia szinte megváltás volt számára.

Nem akart iskolába menni

„Nyár végén már mondogatta, hogy nem szeretne menni. Én és a nevelőapja biztattuk, hogy minden rendben lesz, majd leszállnak róla. Ő csak foglalkozzon azokkal a fiúkkal, akik rendesek vele. Sajnos nekünk sem nyílt meg igazán, így nem tudtuk felmérni, hogy mekkora a gond”.

Hambárfejűnek csúfolták

Aztán elkezdődött a suli, két nap múlva, pénteken újságolta, hogy szólt az osztályfőnőknek, aki el is beszélgetett a csúfolódó gyerekekkel. Edina azt gondolta, hogy ezek után békén hagyják a fiát.  Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja.

Nem tudott visszaszólni nekik

Gábor a szüleinek azt mondta, azért nem szól vissza nekik, mert nem akarja őket megbántani. Az édesanya szerint a fiú azért vált az osztálytásai célpontjává, mert nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésre.

Eltemették Gábort

Gábort végül szeptember 17-én, 15 órakor kísérték utolsó útjára, a Blikk azt írta, hogy a temetésen a gyászoló család mellett ott voltak az osztálytársak is, illetve eljöttek Gábor általános iskolai osztálytársai és volt osztályfőnöke is. A fiút református szertartás keretein búcsúztatták el, ezt követően kísérték végső nyughelyére.

Az édesanyát támogatni kellett

A lap azt írta az édesanya az urna mögött haladt, amikor Gábor végső nyughelyére kísérték, s végig a kezében tartotta fia fotóját. Hangos zoogásban tört ki, ketten is támogatták. Eközben eleredt az eső, az osztálytársak pedig az ernyők alatt összebújva, leszegett fejjel haladtak a menettel.

Korábban nem akarta az anya, hogy az osztálytársak ott legyenek

Az anyuka korábban azt mondta nem szeretnék, hogy az osztálytársak is jelen legyenek a temetésen, ám később a történtek ellenére meggondolta magát, mert azt mondta: nem akarja, hogy a gyerekeket egy életen át üldözze a bűntudat. Edina az  RTL Klub Híradójának pár nappal ezelőtt azt mondta: “Próbálok megbocsátani, vagyis próbálom tényleg azt szem előtt tartani, hogy gyerekekről van szó. Lehetett volna az én gyerekem is, aki a másikat piszkálja, de ez nagyon nehéz. Egy olyan gyereket piszkáltak aki soha nem mert visszaszólni nekik” – nyilatkozta Lovas Edina. Azt, hogy végül a szekáló osztálytársak közül ki vett részt a szertartáson, nem tudni.

Edina érezte, hogy baj van

Az anyuka most temetés után néhány nappal megszólalt a Meglepetés magazinnak, mint mondja egyelőre nem tudta felfogni, hogy szeretett gyermeke már nincs többé. „Nagyon nehéz megmagyarázni, ami most bennem van. Még nem hiszem el, nem tudom elhinni, hogy ez történt. Van, hogy bevillan egy kép, egy emlék, és elfog a sírás, talán akkor tudatosul valami, de én még mindig várom haza”

Remélte, hogy megint otthonról tanulhat

„Szerintem az, hogy nem kellett bejárnia az iskolába, neki megváltás volt. Most is arról beszélt, reméli, hamarosan megint otthonról tanulhat.” – mondta a lapnak az anyuka.

Érezte, hogy baj lesz

„Délután tudtuk meg, hogy nem ment be az iskolába. Rejtély, hogy mit csinált egész nap. Éreztem, hogy baj lesz, de reménykedtem, hogy ha súlyos is az állapota, meggyógyul” – mesélte az édesanya, ki akkor már nem tudta utolérni fiát. Másnap a nevelőapja talált rá a holttestére. 

Nagyon bánja, hogy nem cselekedett

Edina a lapnak elmondta, most már bánja, hogy nem intézkedett azonnal, amikor megtudta, milyen bántások érik gyermekét, és nem vitték át azonnal másik iskolába. Ugyanakkor szerette volna, ha fia azt látja: bízik benne, tiszteletben tartja a kérését.

Kishúga várta haza

A fiú két testvére már tudja, hogy Gábor nincs többé. 14 éves öccse akaratlanul is hallotta, hogy keresik bátyját, látta a náluk lévő rendőröket, tudott róla, amikor megtalálták őt. Ezzel szemben 5 éves kishúga sokáig úgy tudta, a testvére elment otthonról, emiatt nagyon várta haza. „Nem akartuk, hogy azt higgye, Gabi elhagyta a családját, hogy cserbenhagyott minket, ezért végül elmondtuk, hogy meghalt, fent van az égben.”

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Tisza Gábor édesanyja – Forrás: RTL Klub