A Szegeden lövöldöző, szamurájkardos banda utolsó tagját egy kecskeméti áruházban fogták el. Korábban egy jogosnak vélt adósságot próbáltak meg felfegyverkezve behajtani egy férfin, aki egy pizzéria konyhájába menekült támadói elől.

Vipera, kés, machete

A Kékvillogó.hu beszámolt arról, hogy elképesztő akciójelenetek szem- és fültanúi lehettek a szegediek nemrégiben: viperával, késekkel kergettek négyen egy machetés férfit a belvárosban szeptember közepén. A menekülő férfi egy pizzéria konyhájában próbált elbújni előlük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két csapat esett egymásnak

A Hajnóczy utcában két csapat esett egymásnak. Machetét rántott elő, míg a másik banda egyik tagja gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött ellenfelére. A két társaság összesen hat főből állt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyugodtak maradtak

Az üldözés akkor ért véget, amikor az üzletvezető szólt, hogy a kamerák veszik a belteret. Meglepő módon nem ijedtek meg az agresszív férfiaktól.

Eltűntek a zsaruk elől

A helyiek azt mondták, hogy a helyre nagyobb rendőri készültséget küldtek, de mire odaértek, a csatározóknak már nyoma sem volt. Szerencsére senki nem sérült meg.

Nem akart együttműködni

A helyszínre irányított nagy létszámú rendőri erő azonnal megkezdte az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni.

Sikerült azonosítani a támadókat

Sikerült azonban azonosítani a támadókat, akik közül kettőt hamar, már a támadás után két nappal elfogtak. Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott vagyoni követelést akart behajtani a sértetten és annak családján.

Csoportosan és felfegyverkezve

A követelés behajtásának egy sajátos formáját választották: kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz. A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették. Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök ekkor még keresték.

Áruházban csaptak le a rendőrök

Most azonba a police.hu közölte: elfogták a banda utolsó tagját is. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy kecskeméti áruházban kapták el a férfit.

Emberrablással gyanúsítják

A most elfogott elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki az eseményt követően emberrablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A férfit elfogása után kihallgatták és őrizetbe vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: elfogták az utolsó bandatagot is – fotó: police.hu