Újra kiderült: a pofátlanságnak nincsenek határai. Egy kiskunhalasi tolvaj banda tagjai előbb rézvezetékeket loptak, majd „munkásságuk” megkoronázásaként elvitték az ereszcsatornát a börtön területéről. A rács mögött lesz majd idejük gondolkodni a történtekről.

Sok volt a rovásukon

2022 márciusa és szeptembere között nem kevesebb, mint kilenc lopást követett el az a két férfiból és egy nőből álló kiskunhalasi tolvajbanda, akik főleg különböző fémekre, illetve szerszámokra utaztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rézvezetéket loptak

Volt, hogy az áramszolgáltató üzemi területén, illetve a nyílt utcán található elektromos elosztószekrényeket törték fel, hogy abból vigyék el a rézvezetékeket. Összesen 600 ezer forint értékben lovasítottak meg dolgokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ereszcsatornát loptak a börtönből

A legpofátlanabb és legmerészebb húzásuk az volt, amikor az egyik férfi a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó ingatlan területére mászott be, és ott egy garázsépület tetejéről lebontotta az ereszcsatornát, a zsákmányt pedig onnan dobálta ki a nőnek.

Elkapták őket

A triót végül sikerült lefülelni. Az ügyészség az elsőrendű vádlottat 6 rendbeli lopás bűntettével és 1 rendbeli lopás vétségével, míg a másik két vádlottat 2-2 rendbeli lopás bűntettével és 1-1 rendbeli lopás vétségével vádolja, mindhármukra végrehajtandó szabadságvesztést kérnek – olvasható az ügyészség közleményében.

Kisétált a Szűz Mária-szoborral

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy lopás miatt keresi a rendőrség azt a férfit, aki két héttel ezelőtt kisétált egy óriási Szűz Mária-szoborral a terézvárosi templomból. A bűntettet kamera rögzítette. A rendőrség megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, hogy egy férfi március 7-én 9 óra körül besétált egy 6. kerületi templomba. 

Hóna alá vette

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból. A hatósági leírás szerint egy fából készült szoborról van szó.

Így segíthetnek a rendőröknek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Pénzt akart lopni

Ugyancsak egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta.

Nagy kárt okozott

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció