Elütött egy embert a Budapestről Nyíregyházára Cívis Interrégió péntek este a Hajdú-Bihar vármegyei Kabán. A kiérkező mentősök már csak a halál ebálltát tudták megállapítani.

Gázolás Kabán

A Nyugati pályaudvarról 16:28-kor Nyíregyházára indult Cívis InterRégió Kabán elütött egy embert. A helyszínelés végéig Püspökladány és Kaba között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért 5-15 perccel is meghosszabbodhat az érintett vonatok menetideje a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átszállítják az utasokat

A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével szállítják át egy következő vonatra – írta a Mávinform a Facebook-oldalán.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiemelték a szerelvény alól

A katasztrófavédelem közlésében tudatta, a püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók egy embert kiemeltek a szerelvény alól. A vonaton körülbelül százan utaztak. A helyszínre riasztott mentőegység sajnos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Tragédia Fonyódon

A Kékvillogó.hu számolt be arról a közelmúltban, hogy meghalt egy 80 év körüli idős férfi, miután halálra gázolta egy vonat Fonyódon. Pista bácsi feltehetően szándékosan lépett a vonat elé, de ismerősei szerint ez kizárt, inkább figyelmetlen volt, emiatt történhetett a baleset. 

Gázolt a vonat

A Déli pályaudvarról Nagykanizsára tartó, Balatonboglárról 11:30-kor elindult Tópart InterCity elgázolt egy embert Fonyódnál – írta közleményében kedden a MÁV. A vasúttársaság szerint az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Balatonboglár és Fonyód között. 

Egy nyugdíjas volt az áldozat

A baleset helyszínére azonnal megérkeztek a mentők és a tűzoltók, a nyugdíjas férfi életét már nem lehetett megmenteni. Az áldozat a nyolcvan éves Pista bácsi volt, akit sokan ismertek a településen. 

Kérdések merültek fel 

Sonline.hu szerint az idős férfi vélhetően öngyilkos lett, a környékbeliek úgy vélik, hogy mégsem erről lehet szó. „Nagyon sajnáljuk, ami Pista bácsival történt, nagyon kedvelte mindenki. Bár persze külső szemlélőként nem ismerhetjük, mi zajlott a lelkében, de nem láttunk rajta olyan jeleket, ami azt mutatná, hogy végezni akar magával” -mondta az áldozat egyik ismerőse. 

Nem hiszik, hogy direkt tette

„Nem tudom elhinni, hogy szándékosan sétált volna a vonat elé. Én inkább úgy gondolom, hogy szörnyű baleset történt. Talán át akart ballagni az átjáróban, de lassabb volt, és nem ért át a vonat előtt. Nekem ez sokkal hihetőbb, mint a szándékosság” – mondta a helyi férfi. 

Nem történt bűncselekmény

Az viszont bizonyos, hogy nem történt bűncselekmény, a rendőrség ugyanis közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eseményeket. A helyiek szerint sajnos nem ez lenne az első eset, hogy valaki felelőtlenül próbál meg átkelni a síneken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció