Készenléti rendőrök fogták el azt a férfit, aki éles eszközzel fenyegetve rabolt a fővárosban.

Bejelentés érkezett

A Készenléti Rendőrség két munkatársa Budapest 7. kerületében járőrözött 2023. április 5-én hajnalban, amikor egy ír férfi telefonon rablásról tett bejelentést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Földre nyomta és bántalmazta

A rablás áldozata elmondta, hogy az elkövető egy hostel közelében bántalmazta, a földre nyomta és fojtogatta. Ezt észlelte egy másik külföldi férfi, aki a segítségére sietett és elindultak a szálláshely felé.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megfenyegette őket

A bántalmazó azonban utánuk rohant és a liftnél utol is érte őket, elővett egy éles tárgyat és – magyarul beszélve – megfenyegette őket, közölte a rendőrség.

Megsebesítette

Az egyik külföldi elővette a pénztárcáját, hogy pénzt vegyen ki belőle, a támadó azonban ráfogott, és erővel el akarta azt venni, közben a sértett kézfejét az éles eszközzel megsebesítette. Végül a külföldi férfi egy bizonyos összeget átadott a támadónak, aki elhagyta a helyszínt.  

A rabló után eredtek

Míg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának járőrei a sértetteket kérdezték ki, addig a készenléti rendőrök, a kapott személyleírás alapján a rabló után eredtek.

Elfogták

Hamarosan a helyszín közelében felismerni vélték az elkövetőt, aki, miután meglátta az egyenruhásokat, sietősen az ellenkező irányba indult. A járőrök megállították és elfogták. A ruházatátvizsgálás során a férfi zsebéből előkerült a rugós bicska, valamint az eltulajdonított összeg is.

Őrizetbe vették

A készenléti rendőrök a férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett indult eljárás ellene. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Végezni akart magával a nevelőintézetben az a fiú, aki lövöldözést tervezett egykori iskolájában

Kiemelt kép: Illusztráció