Végezni próbált magával az a 17 éves miskolci fiatalember, akit a TEK kommandósai fogtak el, mert online platformokon arról írt, hogy lövöldözést tervez egykori általános iskolájában.

Felakasztotta magát a radiátorra

Leventét az elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, itt történt az öngyilkossági kísérlet. A tinédzser lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát. Szerencsére a felügyelők hamar észlelték a dolgot, így levágták a kötélről, a mentől pedig kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megdöbbent az ügyvéd is

„Nem örülök, hogy kiszivárgott a hír, de ha már megtörtént, sajnos meg kell erősítenem. Tegnap voltam bent Leventénél, és egyáltalán nem látszott rajta, hogy mire készül. Nagyon megdöbbentem, amikor az öngyilkossági kísérletétől tájékoztattak” – mondta a Blikknek a fiú ügyvédje, Dr. Lichy József.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megrendült az édesanya

„Természetesen rögtön hívtam az édesanyját, aki nagyon megrendült a hír hallatán. Borzalmas érzés számára, hogy nem lehet a fia mellett, miközben megérti, hogy a jelen körülmények között ez nem lehetséges” – tette hozzá.

 Magányos gyermek volt

„A gyerekemet kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videojátékokat. Ennél tovább azonban nem ment. Magányos gyerek volt, barátok nélkül, a netes világba menekült. Ebben az arctalan megkapta az a fajta figyelmet és tiszteletet, amire nagyon vágyott. Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá” – nyilatkozta a lapnak az édesanya.

Egy nem létező világba menekült

„Én napközben dolgoztam, egyedül volt itthon, és ebbe a furcsa, a valóságban nem létező világba menekült. Sajnos, nem mérte fel, hogy amit felelőtlenül, átgondolatlanul ír, azt valaki komolyan veszi és ennek nagyon rossz vége lesz” – fűzte hozzá az asszony.

50 diák kivégzéséről írt

Ahogyan korábban a Kékvillogó.hu megírta, 50 diák kivégzéséről írt a közösségi oldalakon egy 17 éves magyar fiú. Még a saját halálát is megtervezte. 

Hamar beazonosították a rendőrök

Március 29-én az Interpol irodája értesítette a hazai rendőröket az esetről. Az egyik külföldi hatóság szúta ki egy online közösségi oldalon a szóban forgó bejegyzést. Kiderült, hogy egy magyarországi felhasználó posztolta azt, akit 24 órán belül el is fogtak.

A TEK kommandósai fogták el a fiút

A posztoló azt tervezte, hogy egy általános iskolában fog mészárlást rendezni. Alig várta, hogy betöltse 18. életévét, hiszen fegyvert akart vásárolni. A fenyegetőző egy 17 éves fiú volt, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai hurcoltak el onnan, ahol lakott.

Depressziós volt

A fiú miután elvesztette nagyszüleit, depressziós lett. Betegségére gyógyszert írtak fel, és magántanulóként folytatta tanulmányait. Az anya állítása szerint azonban a szakemberek nem látták agresszívnak, másokra veszélyesnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció