A Debreceni Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki megveréssel vádolta élettársát – pedig csak bosszút akart állni rajta egy veszekedés után.

Bejelentést tett

A vádirat szerint a hajdúböszörményi asszony 2022. november 19-én este 8 óra körüli időben a segélyhívó számon mobiltelefonról bejelentést tett a rendőrségre, miszerint lakóhelyükön az élettársa bántalmazta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi mindent tagadott

A bejelentést követően az asszony lakóhelyén megjelentek a hajdúböszörményi rendőrök, elszámoltatták az ott tartózkodó, feljelentett férfit, aki tagadta azt, hogy a megverte az élettársát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bosszút akart állni

Az ezt követő adatgyűjtés során a vádlott elismerte a rendőröknek, hogy valótlan bejelentést tett, élettársa nem bántalmazta, hanem megcsalta őt, ezért vitatkoztak és bosszút akart állni – írta az Ügyészség.

Felfüggesztett börtönbüntetést kérnek rá

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Meg akarták ölni a férjet

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy felesége és fiatal szeretője akarta kioltani az ismert orvos életét Szombathelyen. A férfi félreérhetetlen helyzetben talált rá pedagógus házastársára és annak tanítványára.

Gyilkossági kísérlet

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2023. március 13-án. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves férfi társával, egy 56 éves nővel bántalmazott egy férfit a szombathelyi otthonában – írta a rendőrség az eset után. 

Két embert vettek őrizetbe

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 61 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés körülményeire figyelemmel akár halállal is végződhetett volna az esemény. A nyomozók a gersekaráti férfit, valamint a szombathelyi nőt – őrizetbe vételük mellett – emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. 

Rajtakapta feleségét

Mostanra kiderült, hogy az áldozat, egy szombathelyi ismert urológus, akit 56 éves felesége és annak tanítványa akart megölni. Dr. N. János a kelleténél hamarabb ért haza, ahol rajtakapta pedagógus feleségét a magánórákra járó tanítványával.  Az események ekkor vettek extrém fordulatot.

Zsákot húztak a fejére

A férj félreértelmezhetetlen helyzetben érte tetten a feleségét és az asszony kedvenc tanítványát. A lebukott szeretők ezen annyira feldühödtek, hogy mindketten ütlegelni kezdték a sértettet. Egyikük egy műanyag zsákot is az áldozat fejére húzott, hogy ne lássák az arcát. 

Azt hitték, meghalt 

A doktor elájult, ez volt a szerencséje, mert a bántalmazók azt hitték, végeztek vele és már halott. Otthagyták a lakásban, nem tudni, miért, talán az elrejtése részleteit tervezhették, amikor az orvos felébredt, és súlyos, életveszélyes sérülései ellenére el tudott menekülni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció