Felesége és fiatal szeretője akarta kioltani az ismert orvos életét Szombathelyen. A férfi félreérhetetlen helyzetben talált rá pedagógus házastársára és annak tanítványára. A nő és a fiatal férje zsákot húzott a megcsalt férfi fejére, azt hitték meghalt, ezért magára hagyták. Az orvos túlélte a bántalmazást.

Gyilkossági kísérlet

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2023. március 13-án. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves férfi társával, egy 56 éves nővel bántalmazott egy férfit a szombathelyi otthonában – írta a rendőrség az eset után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két embert vettek őrizetbe

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 61 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés körülményeire figyelemmel akár halállal is végződhetett volna az esemény. A nyomozók a gersekaráti férfit, valamint a szombathelyi nőt – őrizetbe vételük mellett – emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rajtakapta feleségét

Mostanra kiderült, hogy az áldozat, egy szombathelyi ismert urológus, akit 56 éves felesége és annak tanítványa akart megölni. Dr. N. János a kelleténél hamarabb ért haza, ahol rajtakapta pedagógus feleségét a magánórákra járó tanítványával.  Az események ekkor vettek extrém fordulatot.

Zsákot húztak a fejére

A férj félreértelmezhetetlen helyzetben érte tetten a feleségét és az asszony kedvenc tanítványát. A lebukott szeretők ezen annyira feldühödtek, hogy mindketten ütlegelni kezdték a sértettet. Egyikük egy műanyag zsákot is az áldozat fejére húzott, hogy ne lássák az arcát. 

Azt hitték, meghalt 

A doktor elájult, ez volt a szerencséje, mert a bántalmazók azt hitték, végeztek vele és már halott. Otthagyták a lakásban, nem tudni, miért, talán az elrejtése részleteit tervezhették, amikor az orvos felébredt, és súlyos, életveszélyes sérülései ellenére el tudott menekülni.

Bujkál az orvos

Ha nem a helyi kórházba megy, nem élte volna túl a bántalmazást. Végül az életét megmentő orvosok értesítették a rendőrséget. A doktor a rendőrségen kívül senkivel nem áll szóba, ha arról kérdezik, mi is történt vele március 13-án délután. Szombathelyi háza is kihalt, egy szomszédja szerint szinte bujkálva közlekedik, mintha ő szégyellné, hogy meg akarták ölni.

Mintaházasságban éltek

„Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen itt megeshet. Ez egy rendes, családias környék, összetartó, tisztességes, polgári életet élő lakókkal. Azon a napon a kiabálásokból, ajtócsapkodásokból, majd a szirénázásokból tudtuk meg, valami történt a doktoréknál. Látszólag mintaházasság volt az övéké, nem is nagyon értjük most sem, el sem akartuk hinni a történteket. Sok magántanuló járt Ágikához, elképesztő, hogy az egyik diákjával lépett félre, ráadásul el akarták tenni láb alól a dokit” – mondta a Blikknek az egyik szomszéd. 

Nyelvórákat vett az orvos feleségétől

A 26 éves S. Patrik korábban gimnáziumi tanítványa is volt P. Ágnesnek, közelebbi kapcsolat azonban csak később bontakozott ki közöttük. A fiatalember a szörnyű  napon is magánórára ment Ágikához. S. Patrik séf akart lenni, ahhoz kellett volna a nyelvismeret. A férfi Gersekaráton lakott a szüleivel, a falubeliek úgy tudják, a fiú külföldre készült.

A szerelmével ment volna külföldre dolgozni

„Nem láttuk itt nővel, mindig csak sejtelmes mosollyal válaszolt, ha arról kérdeztük, mikor nősül. Úgy tudtuk, Szombathelyen lakik a párja, együtt mentek volna dolgozni nyugatra, a családjából sokan dolgoznak külföldön. Azt sosem mondta, hogy egy férjes asszonnyal volt dolga. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindkét gyanúsítottat letartóztatták

Az ügyészség az orvos feleségét és annak tanítványát is letartóztatta. A nyomozati iratok alapján egyértelműen kirajzolódott a gyanúsítottak ölési szándéka. A vádhatóság indoklása alátámasztja azt az információt, hogy a házaspár látszatboldogsága mögött elfojtott indulatok, harag, gyűlölet mérgezte az életüket, az orvos elleni támadás nem egy pillanat alatt feltörő elborulás volt. Ha a nyomozás során ez bebizonyosodik, akkor az áldozat fejére húzott zsák miatt a különös kegyetlenség minősítése is megállhat, és gyilkossági kísérletért akár 20 évnyi börtönt is kaphatnak a szerelmespár tagjai, akik így jó ideig nem ölelhetik meg egymást.

Kiemelt kép: illusztráció