Vádat emelt az ügyészség egy 42 éves egyiptomi állampolgárságú férfi ellen, aki 2022 augusztusában egy bozótvágó késsel fenyegetőzve bezárkózott volt élettársa soroksári házába nyolcéves közös gyermekükkel.

Szakított a pár

A vádirat szerint a férfi és volt élettársa kapcsolata 2020-ban szakadt meg, a férfi ezután el is költözött a nő házából. Közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot az apával.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Féltékenység gyötörte

Az egyiptomi származású férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő új párkapcsolatot létesített, és így egy férfi is együtt élhet a gyermekével. Ez rendszeres konfliktust okozott közte és volt élettársa között.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ajándékkal csalta ki a házból

A férfi 2022 nyarán a 23. kerületi házhoz ment, tudva, hogy csak 8 éves gyermeke és annak nagyapja tartózkodik otthon. Egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, hogy kicsalja őket. 

Átugrott a kerítésen

A nagyapa a kislánnyal együtt kiment a csomagért, ekkor az apa a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a nagyapát ellökte, a gyermeket pedig felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót magukra zárta.

Bozótvágóval hadonászott

A férfinál volt egy ívelt pengéjű kés, a házban pedig magához vett egy, faaprításra tartott, bozótvágó kést is, majd megragadta a gyermeket.

Gyilkossággal fenyegetőzött

Miközben a kislányt szorosan tartotta, azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog. 

A TEK is a helyszínre ment

A vádlott végigjárta a lakást úgy, hogy a gyermeket magával húzta, a kést pedig a nyaka közelében tartotta. A gyermeket végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége menekítette ki.

Börtönben van

Az ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésével és magánlaksértéssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van. 

Nincsenek jól

„Azt hittem, az idő múlásával minden könnyebb lesz, de borzasztóan rosszul vagyunk mindketten a kislányommal. Gyakran újraálmodom a túszejtés pillanatait, ezen kívül pedig folyamatosan arról jönnek képek, hogy megjelenik nálunk ismét, eltorzult fejjel rángat és bántani akar” – mondta az eset után az édesanya.

Rémálmai vannak

„A gyerekem visszatérő rémálma pedig az, hogy az apja itt állt az ajtóban és egy késsel szíven szúrt, őt pedig próbálta elkapni”.  Az egyiptomi származású A. Mohamed és a Soroksáron élő nő nyolc évig éltek együtt, ám 2020-ban elváltak útjaik. A fiatal édesanya azután dobta ki a férfit, hogy az agyba-főbe verte őt. Utóbbi rá egy esztendőre – a bírósági távoltartás hatálya alatt – beugrott hozzájuk, zaklatta őket, egyszer pedig a kislány általános iskolájánál balhézott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a TEK-sek hozzák ki a kislányt a családi házból – Forrás: police.hu