Rendőrök mentették meg annak fiatal férfinak az életét, aki közölte édesanyjával, hogy véget vet az életének. A rendőrséget azok a járókelők értesítették, akik látták, hogy egy férfi beleugrik az Erzsébet hídról a Dunába. 

Új esély 

Elképesztő történetről számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miszerint szűk negyedóra alatt volt fönt és lent, megjárt végső kétségbeesést, kapott segítséget és új esélyt egy középkorú férfi – írja a BudaPestkörnyéke.hu

Az édesanya hívta a rendőrséget

A rendőrséghez 12.29 perckor érkezett be egy segélyhívás: egy asszony kétségbeesetten közölte, hogy fia elindult a munkahelyéről, valahová és végezni akar önmagával. Egy perccel később egy másik hívás szerint egy férfit láttak az Erzsébet hídról a Dunába ugrani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták a férfit

12.38: A vízirendőrök csónakjukba emelik a hatfokos vízből a férfit, és 12.43 – kor mentőautóban stabilizálják a vészesen leromlott állapotú embert.

Március 7-én történt az eset

Szűk negyedóra alatt volt fönt és lent, megjárt végső kétségbeesést, kapott segítséget és új esélyt a középkorú férfi. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának hajósai mesélik el, ők hogyan látták az esetet március 7-én.

Riasztást kaptak 

„Abban a pillanatban kaptuk a riasztást, amikor épp partot értünk a Kopaszi-gáton, a kikötőben, úgyhogy egy lendülettel rúgtuk is a hajót vissza a vízre, és teljes sebességgel indultunk meg az Erzsébet híd felé” – mondta el Szemők Miklós főtörzszászlós, körzeti megbízott. 

Behúzták a hajóba

„A folyó Buda felőli részén vettük észre a vízben lebegő testet, azonnal behúztuk a hajóba. Életjeleket alig adott, erejéből inkább csak hörgésre futotta, orrán, száján folyt a víz” – mondta a rendőr. 

Újraélesztették a férfit

„Miközben kollégám megirányozta a mentősökkel egyeztetett átadási pontot, azaz a legközelebbi kikötőt, a másik parton, a Petőfi téren, én a férfival kezdtem foglalkozni” – mondta Horváth- Steiner Nikolett őrmester, motorcsónakvezető 

Hosszúnak tűnt az idő 

„Mellkaskompressziót alkalmaztam, folyamatosan pumpáltam, amíg partot nem értünk. Akkor embertelenül hosszúnak tűnt az az öt perc, nem csupán az intenzív fizikai erőkifejtés miatt, de éreztem, hogy versenyt futunk az idővel, és egy ember élete a tét”. 

„Győztünk”

„6 fokos volt a víz, ez akkor is dermesztően hideg, ha csak a kezünket dugjuk bele, hát még, ha valaki egész testfelületével érintkezik ezzel a hőmérséklettel… Sikerült, mi győztünk, a mentők a férfi stabilizálása után, rajta tankönyvi, 135-ös pulzust mérve indultak meg a körházba” – mesélte az életmentő rendőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu