Kiderült, milyen ítéletre számíthat az a férfi, aki a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedett, amikor bekövetkezett a tragédia.

Tavaly év végén történt

2021. december 11-én este 17:30 környékén halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Nádudvaron. A település belterületén egy idős férfi a megengedett maximális sebességnél jelentősen gyorsabban hajtott, amikor bekövetkezett a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy oktatási intézmény előtt történt

Egy oktatási intézmény előtti gyalogátkelőhelyen történt a szörnyűség. A zebrát mindkét irányból jelezte az előjelző tábla. Mindezeken felül villogó sárga fényű tábla hívta fel az autósok figyelmét, hogy az adott szakaszon gyerekek szoktak átkelni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt történt a szerencsétlenség

Az autóst mindez nem érdekelte

A több mint 80 éves férfi nem foglalkozott sem a táblákkal, sem semmilyen jelzéssel. Az indokoltnál sokkal gyorsabban hajtott, így már nem volt ideje megállni, amikor észrevette, hogy a gyalogosok szeretnének előtte áthaladni. Azt sem vette észre, hogy a másik forgalmi sávban megállt egy gépjármű, hogy átengedje a négyfős családot az úton.

Fékezés nélkül gázolt

A gázoló még a fékbe sem lépett, úgy ütött el két személyt. Egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy ott a helyszínen elhunyt. A másik elgázolt egy kiskorú volt, neki eltört a combcsontja, de élve megúszta a balesetet.

A zebra, ahol a baleset történt

A helyszínelés nyomai – Fotó: Police.hu

Egy 24 éves nő volt az áldozat

A 24 éves nő volt az, aki nem élte túl a balesetet. Kiderült, hogy két kisgyermeket hagyott hátra. Az apa a nagyobbik gyermekkel még átért a zebrán, az anya és a kisebbik gyermek már nem.

Ezek is érdekelhetnek!

Befejeződött a nyomozás

Az ügyet a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálta. Megállapításra került, hogy az autós olyan súlyosan sértette meg a KRESZ szabálait, aminek egyenes következménye volt a baleset és a haláleset.

Megtörtént a vádemelés

A halálos balesetet okozó sofőr ellen a Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt. Várhatóan végrehajtandó börtönbüntetésre ítélik a gázolót, továbbá végleg eltilthatják a járművezetéstől. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a zebra, ahol a gázolás történt – Forrás: Police.hu