A gondok sora itt még nem ért véget, több probléma is felvetődött a járművel és annak sofőrével kapcsolatban.

Bejelentést kaptak a zsaruk

December 25-én délután bejelentést kaptak a dombóvári rendőrök arról, hogy a városközpontban egy férfi száguldozik. Nagy tempóval történő haladása más közlekedők biztonságát veszélyeztette. Az egyenruhások hamarosan akcióba lendültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemeltek a forgalomból egy autóst

A rendőrök ellenőriztek egy autót és annak sofőrjét. A kocsit egy 27 éves helyi férfi vezette. Ami az ellenőrzéskor kiderült, arra nincsenek szavak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Jogosítványa nem volt, viszont vezetés előtt ivott

Kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett a fiatalember. Nem csak azért, mert otthon felejtette, hanem eleve nem is volt jogosítványa. Ezután megszondáztatták a férfit, a szonda pedig pozitív értéket mutatott, így előállították mintavételre

Sokasodtak a gondok

Kiderült, hogy a kocsit ideiglenesen kivonták a forgalomból. Nem volt érvényes a műszaki engedélye sem, az ellenőrzést megelőzően több mint egy évvel korábban lejárt. Nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás sem az autón.

További kérdések

Nem lehetett felderíteni, hogy valójában ki a jármű tulajdonosa. A zsaruk a fiatalemberrel szemben több eljárást is indítottak. Az autó rendszámait elvették.

Egy másik sofőr is fennakadt a rendőri igazoltatáson

A szekszárdi zsaruk karácsony másnapján igazoltattak egy 56 éves férfit. Őt már többször is tetten érték, hogy engedély nélkül ült volán mögé, de volt, hogy ittasan vezetett. A renitens személy ezúttal egy rendszám nélküli autóban ült, amikor megállították

Most nem volt ittas

Kiderült, ezúttal alkoholt ugyan nem fogyasztott, mégsem vezethette volna a kocsit. Egyrészt rendszám nélküli autónak nincs helye a hazai utakon, másrészt a sofőrt jogerősen eltiltották a vezetéstől. Mivel tudta, hogy leszerelték arról az autóról a rendszámot, amelyet hajtott, a zsaruk előállították a férfit.

Ezt az autót vezette

A rendszám nélküli Peugeot – Fotó: Police.hu

Kihallgatták

A férfit egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt már ki is hallgatták. Lesz még azonban jelenése a rendőröknél, hiszen később még amiatt is el fognak számolni vele, mert az eltiltás ellenére vezette az autót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív