A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy házaspárral és egy női társukkal szemben, akik 2019-ben egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló várandós nőt. 

Vendégeket fogadtak

A vádirat szerint a vádlottak közül a 35 éves férfi és 29 éves felesége egy 20. kerületi házban éltek. Az ügy harmadik vádlottja, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, és a házaspártól bérelt egy lakrészt, ahol a vendégeit fogadta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gondokság alatt állt

A házaspár 2016. év környékén ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló sértettel. A sértett az ezt követő években többször ellátogatott a házaspár 20. kerületi házába azért, hogy a férfi testvérével találkozzon, a kapcsolatuk azonban 2019. évben megszakadt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elérhetetlenné vált

2019 májusában a sértett a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, ezért a gondnok bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését. A két vádlott nő 2019 novemberében a 8. kerületben összetalálkozott a sértettel, majd kihasználva a lehetőséget, beültették egy autóba és a pesterzsébeti ingatlanba vitték.

Prostitúcióra kényszerítették

Ezt követően a vádlottak a sértett kiszolgáltatott helyzetével visszaélve, a nőt erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. A sértettet regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, ahova róla készített fényképeket töltöttek fel.

Ellenkezett

A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét és ők vették át a pénzt az ügyfelektől, amit ezután a saját megélhetésükre fordítottak. Amikor a sértett ellenkezett, illetve közölte, hogy nem akarja folytatni a munkát, a vádlottak bántalmazták, valamint mivel tudtak arról, hogy a nő állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. Mindemellett a vádlottak folyamatosan felügyelték és ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül az ingatlanban.

Segítséget kért

A sértett 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valós nevét és azt, hogy kényszer hatására végzi a munkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen. A vádlottak ezután még aznap inaktiválták a sértett internetes profilját, majd a nőt gépkocsival Szabadegyházára vitték, és ott magára hagyták.

Emberkereskedelem

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben minősített emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Napok óta feküdt az otthonában földön az idős bácsi mert rosszul lett – A kiskőrösi rendőröknek köszönheti az életét

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels