Megdöbbentő jelenetek játszódtak le csütörtök délután a második kerületben. Egy fehér színű 3-as BMW menet közben lángokba borult. Megpróbálták poroltókkal eloltani a helyiek, ám nem jártak sikerrel.

Alulról kezdett lángolni a kocsi

Egy 2012-es BMW 318d haladt a Kelemen László utcában ma délután, amikor alulról lángnyelvek csaptak fel. A sofőr egy darabig ebből nem észlelt semmit. Mintegy 200 métert haladt, amikor rájött, hogy nagy a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megpróbálták eloltani a tüzet

A környéken élők poroltókkal érkeztek a helyszínre. Ezekkel azonban nem tudták megfékezni a tüzet. Hamarosan az egész autó lángra lobbant.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak a tűzoltók jártak sikerrel

Amikorra a tűzoltók megérkeztek, az autó óriási lángokkal, gomolygó fekete füsttel égett. Félő volt, hogy a közeli növényzet is lángra kap. A tűzoltóknak ezt sikerült megfékezni.

Az autót már nem lehetett megmenteni

A BMW azonban ekkor már szinte minden négyzetcentiméterén égett. A kocsi “a tűz martalékává vált” – írta a TotalCar. A füst ellepte a környéket.

Az autó tulajdonosa megrémült

A BMW tulajdonosa nagyon megijedt, állítólag úgy kellett elrángatni az égő gépkocsitól. Ő ugyanis még megpróbálta kivenni a csomagtartóból a holmijait. Erről a lap egyik olvasója számolt be, aki éppen a tűzeset helyszínén tartózkodott.

Hírhedten lobbanékony autóról van szó

Az eset nem egyedülálló, már számos hasonló BMW gyulladt ki. 2018-ban egy magyar tulajdonos BMW 320d Touringja gyulladt ki egy cseh autópályán. Annak a tulajdonosa annyiban szerencsés volt, hogy az értékeit ki tudta menteni a kocsiból.

Ezek is érdekelhetnek!

Általában a motortérben keletkezik a tűz

Az autótüzek többsége a motortérben pattan ki. Oka lehet egy sérült kábel, a kifolyt olaj vagy akár egy meghibásodott vezeték is. Az autókkal kapcsolatos tűzeseteknek csupán a 30%-a keletkezik az utastérben.

Nem mindig tehet róla a tulajdonos

Az autótüzek nem csak a karbantartás hiányára vezethetők vissza. Vannak olyan gépkocsik, amik eleve hajlamosabbak arra, hogy lángba boruljanak. Korábban több gyártó is visszahívott egyes modelleket tűzveszély okán. Ez megesett már a Forddal és a McLarennel is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

Kiemelt kép: illusztráció