Ötvenen utaztak azon a járaton, ami szerdán árokba csapódott Fejér vármegyében Seregélyesnél. A buszsofőr a baleset következtében életét vesztette. A férfinak öt gyermeke volt, jelenlegi párja négy hónapos terhes.

Szerdán történt a baleset

Ahogyan azt korábban megírtuk, szerda hajnalban buszbaleset történt Seregélyes és Sárosd között. A 38-as kilométernél egy busz lesodródott az útról majd az oldalára dőlt. 30-an önerőből el tudták hagyni a buszt, de sokan bent rekedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzoltók és a katasztrófavédelem segített a bajbajutottakon

Húsz embert a tetőablakokon valamint a szélvédőkön keresztül menekítettek ki a buszból. A mentést a busz körül fák ágai akadályozták, ezeket motoros láncfűrésszel levágták. Végül a veszprémi tűzoltó daruval emelték az útra a buszt, majd csörlővel a kerekeire állították, ezt követően pedig út szélére húzták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többen megsérültek, egy ember meghalt

A balesetben huszonnégyen könnyebben megsérültek, egy utas súlyos sérüléseket szenvedett. A busz sofőrje életét vesztette. Összesen 14 mentőegységet riasztottak a baleset helyszínére.

A buszsofőr családja összetört

A férfinak a korábbi kapcsolatából négy gyermeke született. Jelenlegi párjával egy gyermeket neveltek közösen, a nő ráadásul négy hónapos terhes. Az öt gyermek félárván maradt.

Megrendültek a környékbeliek

Az életét vesztett férfi a helyi lovasegylet elnökeként tevékenykedett. A településen mindenki gyászolja. “Mindenkit megviselt, úgy az utasokat, meg úgy a családot” – mondta egy környéken lakó.

A Fejér Vármegyei Lovassport Szövetség is megemlékezett a férfi haláláról

Találgatnak a helyiek, hogy mi történhetett

“Vagy rosszul lett, vagy elaludt” – mondta egy helyi a Tények számára. Kiemelte, hogy féknyomok nem voltak a baleset helyszínén, ebből gondolja, hogy ez a két lehetőség áll fenn.

Rémisztő volt a becsapódás

A buszon utazó egyik utas úgy fogalmazott, hogy “olyan volt a becsapódás, mint egy katasztrófafilmben”. Az utasok halálfélelmükben ordítottak. “Sikítoztak, itt áj, ott fáj” – mondta az egyik túlélő.

Nagylókon lakott a sofőr

A Seregélyestől 23 kilométerre lévő Nagylókon élt a buszsofőr. A településen mindenki kedvelte. “Nem is lehet a Nándiról rosszat mondani” – mondta egy helyi asszony. Hozzátette, nagyon jó ember volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Tények riportja a tragikus eset kapcsán

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán