Huszonnégy tűzoltó, hét jármű, többórás megfeszített munka, egy súlyos sérült, huszonnégy könnyebben sérült utas és egy ember, aki már nem térhet haza… – így foglalta össze a szerdán hajnalban történt buszbaleset részleteit a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A mentés során kiderült, hogy a jármű sofőrje vesztette életét. Beszámolónk végén láthatják a Katasztrófavédelem megrázó videóját a mentésről.

Oldalára borult

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Fejér megyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél szerdán hajnalban, a baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat.  A hivatalos tájékoztatás szerint egy szerződéses autóbusz lesodródott az útról és a jobb oldalára dőlt. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a buszon 50 ember utazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Menekültek az utasok

A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával, egy az üléshez szorult utast kimentettek, további húsz utast a tetőablakokon, illetve a szélvédőn keresztül kísértek ki. Harminc embernek sikerült elhagyni a felborult buszt. A busz körül a mentést akadályozó fák ágait motoros láncfűrésszel levágták. A járművet a veszprémi tűzoltódaruval az útra emelték, majd csörlővel kerekeire állították és az út szélére húzták

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meghalt egy férfi

A mentők azt írták, a baleset helyszínére 14 mentőegységet riasztottak. A balesetben a sofőr életét vesztette, egy ember súlyosan, huszonnégy utas könnyebben sérült. A sérülteket ellátás után a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították. A műszaki mentésben összesen huszonegy tűzoltó vett részt hét járművel.

Melegedőben vártak az utasok

A Katasztrófavédelem Seregélyes önkormányzatával együttműködve, kinyitotta az utasok számára a művelődési házat, valamint a helyszínre küldték a község kisbuszát is, amit melegedőnek használtak az utasok.

„Őszinte részvétem”

„A sofőr családjának, barátainak őszinte részvétem! A sérülteknek gyors, maradandó bajok nélküli gyógyulást kívánok! Köszönöm a mentésben résztvevők és minden segítséget nyújtó ember és intézmény segítségét!” – írta egy hozzászóló.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tragédia helyszíne

A tragédia helyszíne

Videó a mentésről

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbmokf.hivatalos%2Fvideos%2F308783688574717%2F&show_text=false&width=560&t=0

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Fotók: MTI/Mihádák Zoltán